Emma Stone és Ryan Gosling a Kaliforniai álom című filmben (2016)
Fotó: Profimédia

Minden idők 9 legjobban fizetett filmszerepe

Manapság ritka, hogy a színészek hatalmas összegeket kaszáljanak egy-egy filmmel, legalábbis azokhoz az időkhöz képest, amikor a közönség elsősorban a főszereplő miatt volt kíváncsi egy alkotásra.


Will Smith, Tom Cruise és Tom Hanks óriási pénzeket kerestek az 1990-es években, mert bevonzották a nézőket. Ma már a közönséget inkább a franchise vonzza − Marvel Cinematic Universe például az elmúlt évtizedben uralta a kasszákat. De néhány színész még mindig elég befolyásos ahhoz, hogy gigantikus szerződéseket kössön. A streamingszolgáltatások térhódításával pedig már a Netflix és az Apple sem riad vissza attól, hogy több tízmillió dolláros összegeket fizessen ki egy-egy sztár közreműködőnek. Lássuk minden idők legjövedelmezőbb szerepeit!

9. Emma Stone mint Mia a Kaliforniai álomban

  • 26 millió dollár

Stone 2017-ben 26 millió dollárral vezette a Forbes a világ legjobban fizetett színésznőinek listáját, ennek nagy részét a 2016-os Kaliforniai álom című filmben nyújtott Oscar-díjas szerepéért kapta.

Ez is érdekelhet: 15 sztárszínész, akikről nem is sejtenéd, milyen profi zenészek

8. Tom Hanks mint John Miller százados a Ryan közlegény megmentése című filmben

  • 40 millió dollár

Hanks több film esetében is „játszd el, később fizetünk" megállapodást kötött, amely szerint a bevételek egy része is őt illeti majd. Ez legalább 40 millió dollárt hozott neki a Ryan közlegény megmentéséért, de nem ez volt a legjövedelmezőbb szerződése.

7. Cameron Diaz mint Elizabeth Halsey a Rossz tanár című filmben

  • 42 millió dollár

Diaz mindössze 1 millió dollárt kapott a Rossz tanár elkészítéséért, de a kasszasiker bevételéből is járt neki hányad, ami több mint 40 millió dollárt biztosított neki végül. Ez volt Hollywood történetének egyik legendás üzlete.

6. Daniel Craig mint Benoit Blanc a Tőrbe ejtve filmekben

  • 100 millió dollár (filmenként 50 millió dollár)

A Netflix egy 469 millió dolláros üzlet keretében megszerezte a Tőrbe ejtve két folytatásának jogait, és Craig a THR szerint 100 millió dollár fölött kereshet vele. Az első Tőrbe ejtve kasszasiker volt, 40 millió dolláros költségvetésből több mint 300 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

5. Tom Hanks mint Forrest Gump a Forrest Gumpban

  • 60 millió dollár

A Forrest Gump című kasszasiker egy másik olyan eset, amikor Hanks a teljesítményalapú fizetést választotta, amiért a becslések szerint 60 millió dollárt kapott.

Ha tovább olvasnál: 4 hollywoodi világsztár, akikről nem is sejtenéd, hogy magyar gyökerekkel rendelkeznek

4. Sandra Bullock mint Dr. Ryan Stone a Gravitációban

  • 70 millió dollár

Bullock 20 millió dollárt kapott előre a Gravitációért, ami önmagában is lenyűgöző szám. De a szerződése tartalmazta a jegybevétel 15%-át is, amivel együtt összesen legalább 70 millió dollárt keresett a filmmel.

3. Keanu Reeves mint Neo a Mátrix trilógiában

250 millió dollár (83,3 millió dollár filmenként)

A színész a három Mátrix-filmért kapott összesített fizetése 250 millió dollár volt.

2. Will Smith mint J ügynök a Men in Black 3-ban

  • 100 millió dollár

Smith a harmadik Men in Black filmért kapott teljesítményalapú fizetése 100 millió dollár volt a 624 millió dolláros bruttó bevételből.

1. Tom Cruise mint Pete 'Maverick' Mitchell a Top Gunban: Maverick-ben

  • 100 millió dollár

Cruise mindössze 13 millió dollárért elvállalta a szerepet cserébe egy olyan jövedelmező háttéralkuért, amely, ha minden igaz, több mint 100 millió dollárt hozott a színésznek, ha a bevételekből és a szórakoztatóipari eladásokból származó részt is beleszámítjuk.

Forrás: Insider

A figyelmetekbe ajánljuk