Dwayne Johnson
Getty Images

A legjobban kereső színészek listája

A streaming és koronavírus-járvány jócskán felforgatta a hollywoodi színészek fizetési listáját. A Variety friss listájából az a tendencia rajzolódik ki, hogy a klasszikus filmsztárok egyre gyakrabban kacsintgatnak a különböző streamingszolgáltatók felé, akik nem fukarkodnak, ha a fizetésekről van szó.

Ugyan még mindig szépeket lehet kaszálni a mozifilmekkel, de az utóbbi öt évben ezek a fizetések lassan eltörpülnek Netflix, HBO Max vagy az Amazon mellett. A jóval magas keresetek részben azzal magyarázhatóak, hogy a streamerek kizárólag ennyi pénzt kínálnak a színészeknek, akik más részesedésre nem is számíthatnak – ellentétben a mozifilmekkel, ahol a végső összeget jócskán megdobhatják a különböző megállapodások, amiket a stúdiók kínálnak.

A listát abszolút a Netflix uralja, de minden bizonnyal a Top Gun folytatásában 13 millió dollárért játszó Tom Cruise is beférne az egyéb mozis részesedések alapján, ahogy Chris Hemsworth is.

A mostani lista abszolút nyertese Daniel Craig, aki kerek százmillió dollárt kap a Netflixtől a Tőrbe ejtve második és harmadik részéért. Őt szintén egy Netflix-színész követi: Dwayne Johnson 50 millió dollárért vállalta Red Notice-t. Majd WillSmith a King Richard filmjéért 40 milliót kap, ahogy Denzel Washington is a The Little Things-ért – őket már a Warner fizeti.

Utánuk érkezik Leonardo DiCaprio, aki 30 millióért leszerődött a Netflixre a Don't Look Upra. Ebben a filmben fog játszani Jennifer Lawrence is, aki 25 milliót kap majd. Mellette pedig Julia Roberts a Leave the World Behind filmért kap szintén 25 millió dollárt – az összeggel ezzel a legjobban kereső női színészek lettek.

A tíz legjobban fizetett színész  

  1. Daniel Craig, Knives Out 2,3 - 100 millió dollár
  2. DwayneJohnson, Red One - 50 millió dollár
  3. Will Smith, King Richard - 40 millión dollár
  4. Denzel Washington, The Little Things - 40 millió dollár
  5. Leonardo DiCaprio, Don't Look Up - 30 millió dollár
  6. Mark Wahlberg, Spenser Confidential - 30 millió dollár
  7. Jennifer Lawrence, Don't Look Up - 25 millió dollár
  8. Julia Roberts, Leave the World Behind - 25 millió dollár
  9. Sandra Bullock, The Los City of D - 20 millió dollár
  10. Ryan Gosling, The Grey Man - 20 millió dollár
A teljes lista itt megtekinthető.


A figyelmetekbe ajánljuk