Képernyő nézése
Fotó: Getty Images

Csináltak egy horrorfilmet, amit csak az láthat, aki ráír az Instagramon a rendezőre

Az elmúlt években már megszokott lett, hogy rendkívül sokat költenek a stúdiók egy-egy moziba kerülő alkotás reklámozására, marketingjére. A cél mindig ugyanaz: felkelteni a nézőközönség érdeklődését. Most viszont Mike Pecci egy teljesen más és új megközelítést alkalmaz filmjének hírverésére. Ez pedig a rendező és a filmnéző eddig soha nem látott kapcsolatát hozza létre.


Ahhoz, hogy megnézzünk egy filmet általában vagy a mozikba, vagy a streaming-felületekre kell eljutnunk. Most azonban egyszerűen csak egy üzenetre van szükség.

Mike Pecci, a 12 kilométer c. filmjét ugyanis csak úgy láthatjuk, ha a rendezőnek írunk egy üzenetet Instagramon.

Ezt is olvasd el: 5 horrorfilm, ami kihagyhatatlan a rettegés szerelmeseinek 2023-ban

Az alábbi videón el is magyarázzák azt a pár feltételt nekünk.

Az üzenet tartalma sem mindegy. Mike Pecci arra kér, hogy írjuk le neki 3 kedvenc horrorfilmünke,t és ha elfogadja a választ, már küldi is a fél órás művéhez vezető linket.

Ez is érdekes lehet számodra: Lynchtől Bergmanig − 6 pszichológiai horror, amit szeretni fogsz, ha tetszett az Amitől félünk

Kérdés, hogy ez, hogy csapódik le a felhasználók fejében. Hivalkodó és túlzott elvárás ez, azért hogy megnézhessünk egy független kisfilmet? Vagy épp ellenkezőleg: a horror zsáneréhez illően titokzatos és zseniális húzás, ami inkább csak egy átgondolt reklám?

A direktor azzal indokolta ezt a megközelítést, hogy szerinte ezzel maguk a nézők mélyebben és lelkesebben kerülnek bele a filmbe, jobban magukénak érzik, Ráadásul tenni is kell valamit pluszban, hogy egyáltalán elérhetővé váljon számára.

12 kilométer előzetes

A film rövid története egyébként az 1980-as évek Oroszországában játszódik, ahol egy tudósokból és munkásokból álló csapat a valaha volt legmélyebb lyukat szeretné kiásni. A mélységből azonban egy olyan lényt ásnak ki, amely szemtől szembeni helyzetbe hozza őket a legnagyobb félelmeikkel.

A figyelmetekbe ajánljuk