Robert Downey Jr. a 2024-es San Diego-i Comic Conon
Fotó: Getty Images

Ezzel a feltétellel volt csak hajlandó visszatérni a Marvel-univerzumba Robert Downey Jr.

Pár napja sokkolta a filmvilágot a Marvel bejelentése, miszerint az Oscar-díjas Robert Downey Jr. ugyanis visszatér a szuperhősuniverzumba. Azonban nem Vasember szerepében, hanem a Marvel híres főgonoszaként, Doctor Doomként láthatjuk majd újra a vásznon.


Robert Downey Jr. már korábban is kijelentette, hogy akármikor vevő arra, hogy visszatérjen a Marvel-univerzumba. Ebbe a nyilatkozatba sok rajongó kapaszkodott azóta, a héten tartott San Diego-i Comic Conon be is teljesedett a színész és a rajongók vágya.

Idén az Oppenheimerben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapó színész azonban csak egy feltétellel vállalta el a főgonosz szerepét.

Ezt is olvasd el! A Marvel- és DC-univerzumon túl: 4 szuperhősfilm, amit látnod kell!

A Russo testvérek voltak az egyetlenek, akikkel hajlandó volt együtt dolgozni. Tekintve, hogy Kevin Feige [a Marvel Studios elnöke – szerk.] nyilvánvalóan nyugodtan rájuk bízta az egész franchise legnagyobb és legjövedelmezőbb crossover-filmjeinek vezetését, nos, feltételezhető, hogy a vezetői vagy részvényesi oldalon sem volt ezzel senkinek sem problémája. Lehet, hogy minden szempontból szörnyen biztonságos választásnak tűnik, de ha beválik, senki egy szava sem lesz

fejtette ki egy közeli forrás a Varietynek.

Downey Jr. amellett, hogy kikötötte a korábban több Marvel-sikerfilmet is jegyző direktorok nevét, további feltéteteleket is kiszabott, amelyért cserébe magára ölti majd Doctor Doom álcáját: többek között saját magánrepülőt, privát testőrséget, egy egész lakókocsitábort a londoni forgatási napokhoz, továbbá 80 millió dollárt – közel 30 milliárd forintot – kért.

A Bosszúállók: Végjátékot is dirigáló testvérpár pedig nem is egy, hanem rögtön két új Bosszúállók-filmre írt alá.

A második az Avengers: Secret Wars (Bosszúállók: Titkos háborúk) címet viseli majd.

Ez is érdekelhet: A Marvel vezetője szerint a következő Bosszúállók-filmekbe nem tér vissza minden főszereplő

A Bosszúállók: Ítéletnap (Avengers: Doomsday) pedig a tervek szerint 2026 májusában kerül a mozikba világszerte.

A figyelmetekbe ajánljuk