brad pitt szemüvegben

Először állították ki Brad Pitt alkotásait egy finn múzeumban

A színész művei 2023. január 15-ig lesznek láthatóak a tamperei Sara Hildén Művészeti Múzeumban.


Mostanában számtalan híresség próbálta ki magát a képzőművészetben. Legyen szó a rapper, Skepta nemrégiben tett kísérletéről a festészet területén, vagy Robert Pattison kurátori debütálásáról, a művészvilág úgy tűnik, szívesen vendégül látja Hollywoodot – írja az Artnet.

A trend pedig egy újabb szintre lépett – egészen pontosan az A-listára – Thomas Houseago művész új kiállításán, amely szeptember 18-án nyílt meg a finnországi Sara Hildén Művészeti Múzeumban.

Houseago új festményei és szobrai mellett a kiállításon láthatóak Nick Cave zenész kerámiaművei és Brad Pitt szobrai is.

A színész kilenc munkája között szerepel egy lövöldözést ábrázoló, öntött gipszpanel, valamint egy sorozat ház alakú szilikonszobor, amelyek mindegyikét más-más lőszerrel lőtték át.

Számomra ez az önreflexióról szól. Arról, hogy hol rontottam el a kapcsolataimban, hol hibáztam, hol vagyok bűnrészes. Mindez abból született, amit én radikális önleltárnak nevezek, hogy igazán brutálisan őszinte legyek magammal, és számba vegyem azokat, akiket esetleg megbántottam, azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam

− nyilatkozta a színész.

Múlt este megünnepeltük kedves barátunk, Brad Pitt első művészeti bemutatóját, és mindenki el volt ájulva. Azt mondani, hogy a munkája nagyszerű, enyhe kifejezés, mivel ő egy igazi művész, aki rendkívüli szenvedéllyel és lendülettel alkot. A művészete iránti elkötelezettsége inspiráló

– olvasható a közleményben.

A színész szobrait a Daily Mail cikkében IDE kattintva tekintheted meg.


A figyelmetekbe ajánljuk