játékok

Közel másfél milliárd bevételt termelt 2023-ban a Barbie, ezzel pedig elkönyvelhette magának az év legnagyobb filmes pénzügyi sikerét. Ennek tükrében pedig egyáltalán nem meglepő hír, hogy újabb Mattel-figura kerül fel a filmvászonra.


A nyolcszorosan Oscar-jelölt Barbieután nincs megállás, egyes iparági pletykák szerint ugyanis a Mattel az UNO kártyajátékhoz, Hot Wheels-autókhoz és a gőzmozdony Thomashoz is filmet forgatna – élőszereplős vagy animációs formában vegyesen.

Ezt is olvasd el! 7 rejtett üzenet a Barbie-filmben, ami elsőre talán fel sem tűnik

A legjobban azonban Bob, a mester áll, hiszen a játékfigurához forgatott mozi munkálatai már el is kezdődtek.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Bobról mozgóképes alkotás születik, 1999 és 2011 között ugyanis készült már róla egy animációs sorozat, amit a BBC gyerekcsatornáján vetítettek. Amikor a figura jogai 2011-ben 680 millió dollárért a Mattelhez kerültek, felújították a szériát is, ez viszont már nem aratott fényes sikert.

Pontosan ezért a film cselekményén változtatni fognak a készítők: Bob Robertóként szerepel majd a moziban, aki Puerto Ricóba utazik azért, hogy egy nagy építkezésen dolgozzon. Ekkor azonban a szigetet érintő problémákkal találkozik, amely során saját magát és az építkezés fontosságát is jobban megismeri.

Jennifer LopezFotó: Shutterstock

Rendezőt még nem neveztek meg, de az már biztos, hogy a mozi animációs film formában készül el. Továbbá a producerek között találjuk Jennifer Lopez is, akit legutóbb a 2023-as Anya című Netflix-thrillerben láthattak a nézők – ennek a filmnek egyébként szintén ő volt a producere.

Ez is érdekelhet: Ez a sztár segített összehozni Jennifer Lopezt és Ben Afflecket

Másrészt az is kiderült, hogy Roberto karakterének hangjaként azt az Anthony Ramost hallhatjuk majd, aki az In the Heights – New York peremén és a Hamilton című Broadway-musicalben is szerepelt. Mindebből pedig arra következtethetünk, hogy több zenés betéttel tarkított animációs filmet kapunk majd.

Robbie Brenner, a Mattel Films elnöke a készülő mozi értékeire is utalt már:

Roberto utazása a karibi latin nemzetek, valamint népük vibráló és színes textúráját ünnepli majd.

Annyi biztos, hogy egy jó animációs film napjainkban is hatalmas kasszasiker tud lenni. Gondoljunk csak a Super Mario Bros.: A film-re, amely tavaly második lett a legtöbb bevételt hozó mozifilmek listáján – éppen Greta Gerwig Mattel-babás alkotása mögött.

A figyelmetekbe ajánljuk