Amber Heard és Johnny Depp
Fotó: Shutterstock

Film készült a Heard-Depp perről − mutatjuk, milyen lett

A film a Johnny Depp által Amber Heard ellen indított rágalmazási per dramatizálása, mely a házasságuk, majd a a színészi hírnevük összeomlását mutatja be.


A per júniusban ért véget, a film mától elérhető, egyelőre az Egyesült Államokban és Ausztráliában elérhető Tubi stream szolgáltatónál. A téma még forró, az egészet néhány hét alatt írták meg, castingolták, forgatták le és vágták meg. Ez a sietség bizony meglátszik a rossz parókák, a furcsa akcentusok és az olcsó díszletek megállás nélküli során is.

Deppet Mark Hapka játssza a filmben, Megan Davis alakítja Heardöt, a rendező pedig Sara Lohman, aki korábban az Figyel az erdő című horrorfilmért felelt. A Hot Take: The Depp/Heard Trial, azaz Forró fogás: a Depp/Heard per Depp és Heard udvarlásának, házasságának és válásának egész hátborzongató ívét megpróbálja bemutatni. Láthatjuk a Rumnapló forgatásán köztük kialakult kémiát, a pillanatot, amikor szörnyű beceneveket választottak egymásnak (Slim és Steve). Látjuk a bájos és udvarias Deppet, és a szelíd Heardet. Aztán persze minden rosszra fordult.

A való életben a házasságukat a két össze nem illő személyiség mérgezővé fokozódó összecsapása ronthatta meg. Deppet megviselte a bántalmazó gyermekkor, és hajlamos volt érzelmi zavarát az alkohol és a kábítószerek koktélja mögé rejteni. Heard a jelentések szerint borderline személyiségzavarral és hisztrionikus személyiségzavarral küzd.

De a film nem a való élet. A hetek alatt összedobott tévéfilmben a traumának nagy részét olyan jelenetek közvetítik, amelyekben Depp például felvesz egy vicces barett sapkát és ringatózni kezd. Valójában senki sem tudja, mi történt zárt ajtók mögött köztük. Csak a vallomásaikra támaszkodhatunk, melyek szélsőségesen különböznek egymástól.

Időnként csak azt látjuk, hogy mit mondtak az egyes eseményekről. Így például a hírhedt incidens bemutatása során, amikor egy szoba végül tele lett törött üveggel és vérrel, és Depp ujjának hiányzik egy része, egy jelenetet látunk, melyben Depp részegen elveszti az eszét, megveri és fojtogatja Heardot. Aztán látunk egy másikat, ahol Heard szándékosan vágja el Depp ujját, aki a vérrel olvashatatlan szitkokat kezd írni a feleségéről a falra. Bármelyik verzió igaz lehet.

Mivel a tárgyalás a közösségi médiában játszódott le, furcsa kis Truman Show-szerű közjátékok is vannak a filmben, melyekben néhány kamu TikToker kommentálja a tárgyalást. Egyikük utálja Heardot, egy másik komolyabb elemzői megközelítést kínál az eseményekhez, a harmadik pedig egy komikus, aki a valós eseményeket játssza újra.

Meglehetősen összecsapott és ellentmondásos alkotás született az év peréből.


A figyelmetekbe ajánljuk