Egy kísérlet eredménye arra enged következtetni, hogy ez lehet a kulcs a védekezésben, nátha után viszont kiszolgáltatottabbak vagyunk.

Az Amerikai Mikrobiológusok Szövetségének magazinjában publikált legújabb kutatás szerint a semlegesítő ellenanyagokban, vagyis antitestekben lehet a koronavírus elleni védekezés kulcsa. Egy halászhajó legénységét antitest-vizsgálatoknak vetették alá, majd miután 18 nappal később visszatértek, bár a legénységen végigsöpört a SARS-CoV-2, 3 tagjuk egészséges maradt. Ez annak köszönhető, hogy a neutralizáló ellenanyagok megakadályozták a szervezetükben, hogy a vírus kapcsolódni tudjon a sejtjeikhez.

Bár ez a 3 fő szerény mintának tűnhet, valójában nagyon jelentős annak fényében, hogy a legénység több mint 85%-a megfertőződött. A járvány terjedésének mértéke felértékeli ezt a három esetet. Az adatok egyetlen nem túl biztató része, hogy akik más, hasonló betegségen estek át az út során, nem lettek többnyire ellenállóbbak a SARS-CoV-2-re – számolt be a tanulmányról a ScienceDaily.

Friss

A Toyota robotja szelfizés közben töröl asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Christoph Waltz és Willem Dafoe westernt forgat

A filmet egy élő legenda, Walter Hill jegyzi, akinek többek között a 48 órát is köszönhetjük.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Augusztusban jön Lorde új lemeze

Solar Power lesz a címe, akárcsak az új számának, ami nemrég jött ki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk