Ahány ország, annyiféle konyha – minden nemzetnek megvannak a maga különlegességei, érdekes kulináris szokásai és persze tradicionális, nemzeti ételei. A TasteAtlas, amely egy egész világot behálózó gasztronómiai platfrom, most az olvasók szavazatai alapján tette közzé azt az öt országot, ahol az utazók szerint a legjobb gasztronómiával találkozhatunk.
Görögország
A hosszú évszázados hagyományokon alapuló görög konyha ma már az egész világot meghódította
Fotó: Shutterstock
A görög gasztronómiának nincs párja és a hosszú évszázados hagyományokon alapuló görög konyha ma már az egész világot meghódította. Az olvasók szavazatai alapján az olyan ételek, mint a gyros, a souvlaki vagy a moussaka mind remek értékelést kaptak, de bármilyen görög ételt érdemes kipróbálni,
a helyiek ugyanis szinte minden fogáshoz használnak olívaolajat, friss zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Ezt is olvasd el! Elindult a World Margarita Day, ezekben a bárokban kóstolhatjuk a legkiválóbb tequila alapú koktélokat
Olaszország
Az olasz gasztronómiával mi is rendszeresen foglalkozunk, hiszen az itáliai finomságoknak, tésztaételeknek és süteményeknek se szeri, se száma. Természetesen az örökérvényű pizza lehet az egyik oka, hogy az olasz konyha a második helyet szerezte meg a listán, de a helyi gasztronómiának más, elképesztően finom fogásai is vannak.
Az olasz konyha híres a friss, helyben beszerzett alapanyagok használatáról
Fotó: Shutterstock
Friss paradicsom, olívaolaj, sajtok, gyúrt tésztafélék és zöldségek alkotják az étkezések alapját, amelyek nemcsak ízletesek, hanem tápanyagokban is gazdagok.
Mexikó
Hazánkban is egyre népszerűbbek a mexikói éttermek, amiben semmi meglepő nincs, hiszen a közép-amerikai ország konyhája nemcsak ízletes, de rendkívül laktató is. Annak ellenére, hogy a mexikói konyhát bárkinek érdemes lehet kipróbálni, igazán az intenzív ízek kedvelőinek nyerheti el a tetszését.
A mexikói konyhában a csípős, intenzív ízeké a főszerep
Fotó: Shutterstock
A mexikói ételek ugyanis rendszerint kifejezetten csípősek, ami általában a chili, a fokhagyma, a koriander, a lime és sok más fűszeres hozzávaló kombinációjának köszönhető.
Spanyolország
A spanyol konyha híres az olívaolaj, a friss tenger gyümölcsei, és a fűszerek, mint a sáfrány és a fűszerpaprika használatáról
Fotó: Shutterstock
A rangsor negyedik helyén a spanyol konyha áll, melynek kipróbálása igazi gasztronómiai élményt kínál, hiszen tele van ínycsiklandó és változatos fogásokkal. A tapas, paella, gazpacho és tortilla olyan fogások, amelyek egyszerre tükrözik Spanyolország kultúráját és hagyományait, miközben könnyedek és nem nehezítik el a szervezetet. A spanyol konyha híres az olívaolaj, a friss tenger gyümölcsei, a húsok és a fűszerek, mint a sáfrány és a fűszerpaprika gazdag használatáról.
Ez is érdekelhet! Krémes, sajtos és ropogós – így készül a franciák híres melegszendvicse
Portugália
Az óceán partján fekvő Portugália konyháján egyértelműen megmutatkozik a földrajzi elhelyezkedése. Az olyan tengeri ételek, mint a bacalhau és a friss tengeri herkentyűk alapvető részét képezik az étkezéseknek. A portugál ételek gyakran tartalmaznak olívaolajat, fokhagymát, fűszereket és egyedi hozzávalókat, mint a piri-piri paprika, ami izgalmas ízélményt ad.
A portugál ételek tartalmaznak olívaolajat, fokhagymát, fűszereket és egyedi hozzávalókat, mint a piri-piri paprika
Fotó: Shutterstock