Elindult a World Margarita Day, ezekben a bárokban kóstolhatjuk a legkiválóbb tequila alapú koktélokat
LUA Resort

Elindult a World Margarita Day, ezekben a bárokban kóstolhatjuk a legkiválóbb tequila alapú koktélokat

Tequila, triple sec és lime: ez a hármas alkotja a világ egyik legkedveltebb koktélját, a Margaritát, melynek nagyszerűségét február 17-23. között itthon is megünnepelhetjük a World Margarita Day keretében.


Volcán de mi Tierra

A tequila ma három kifejezést rejt magában: először is egy mexikói várost neveznek így, másodszor utal egy vulkánra, harmadszor pedig a közkedvelt italra. 200 000 évvel ezelőtt a Tequila vulkán kitörése örökre nyomott hagyott Jalisco régió talajának összetételében: a Volcán de mi Tierra prémium tequila a régió eredete előtt tisztelegve viseli nevét, melynek jelentése a „vulkánok földje”. A World Margarita Day időszaka alattMagyarország kiemelkedő bárjai két-két Margaritát alkotnak belőle: egy klasszikust és egy olyat, ami egy kis csavarral készült.

Karakter Mexikóból

Volcán de mi Tierra

A terroir karaktere, a történelem és az innováció hiteles összefonódása, kiemelkedő gondoskodással készítve: ez a Volcán de mi Tierra titka. Jalisco régió kettő ikonikus területéről szelektált, szigorú odafigyeléssel válogatott agávé növényeknek csak a legbelső részét, az úgynevezett piña-t használják fel. Az alacsonyabb területeken termőagávé fűszeres és gyógynövényes, míg a felföldi területek agávéja florális és gyümölcsös aromákkal gazdagítja a Volcán tequilákat.

Egy alap, számtalan variáció

Volcán de mi Tierra

A tequila tökéletes alapja koktéloknak, így a világ leghíresebb tequila alapú koktéljának, a Margaritának is. A Volcán terroir által gazdagított ízjegyei így fellelhetők a Volcán tequilával készített Margaritákban is. A Margaritának számos eredettörténete és végtelen számú változata létezik. Egyes elméletek szerint a koktél megalkotója egy texasi báros volt, aki Peggy Lee-nek szolgálta fel az italt. Egy másik történet szerint azonban Margaret Sames készítette el először, Acapulcoban tartott partiján. Ami minden történetben közös, hogy a koktél alapját a tequila képezi, éppen ezért fontos, hogy ebből a legjobb minőségűt válasszuk.

Február 17-23. között az alábbi helyeken kóstolhatunk Volcán de mi Tierra Margaritákat:

  • Balagan (Budapest)
  • BiBo Budapest
  • Bombay Budapest
  • DODO's Kitchen (Budapest)
  • Flava Kitchen & More (Budapest)
  • Levante Budapest
  • Mazel Tov (Budapest)
  • Mitico Budapest
  • Yama Budapest
  • Avalon Resort & Spa (Miskolc)
  • Bori Mami (Gyöngyös)
  • Contrast Bar (Zalaegerszeg)
  • LUA Resort (Balatonfüred)
  • Partisan Cafe & Bar (Pécs)
  • Sparhelt Bistro (Balatonfüred)
  • Szomszéd Koktélbár és Kávézó (Győr)

A figyelmetekbe ajánljuk