Oscar-esélyesek koronavírus idején
Warner Bros

Oscar-esélyesek koronavírus idején

Nehéz idők járnak a filmstúdiókra a koronavírus járvány miatt. A forgatások többsége leállt, a kitűzött premiereket hónapokkal eltolják, hiszen közönség és nyitva tartó mozik híján az anyagi bukás garantált lenne. Sokakban felmerül a kérdés mi lesz így az jövő évi Oscar-díjakkal?

Egyelőre senki sem tudja megjósolni, hogy a csonka filmes szezonban egyáltalán hány filmbemutatót fognak megtartani, és mely filmek indulnak majd eséllyel az Oscar-díjért. Egy biztos, hogy a 93. gála időpontját eltolták februárról áprilisra, amelyen a 2021 február végéig bemutatott alkotások vehetők számításba. De vajon a két hónap haladék elegendő lesz ahhoz, hogy a korábbi évekhez hasonló filmbőségből válogathassanak az Akadémia tagjai?

Mi eljátszottunk a gondolattal, ha csak az idén eddig bemutatott filmekből lehetne válogatni, akkor melyik színészek indulnának eséllyel az aranyszoborért. Három alakításra fogadnánk jelenleg, hogy ott lesznek a végső jelöltek között áprilisban.

Ben Affleck - The Way Back

Gavin O'Connor filmjében Affleck Jacket, a kiégett alkoholistát alakítja, aki váratlanul ajánlatot kap egykori iskolájától, hogy legyen a kosárcsapat edzője. A sportdrámában a színész a kritikusok szerint élete egyik legjobb alakítását nyújtja. A szerepválasztás azért is izgalmas, mert köztudott, hogy Affleck évek óta alkoholizmussal küzd. Az ilyen emberi történeteket pedig kedveli az Akadémia, így a színész komoly esélyese lehet az áprilisi gálának.


Harrison Ford – A vadon hívó szava

Hollywood legendáját eddig mindössze egyszer jelölték Oscar-díjra, 1985-ben A kis szemtanú című filmért. Most a Jack London regénye alapján készült A vadon hívó szava igazi jutalomjáték volt a 77 éves sztár számára. A film vegyes fogadtatásban részesült, de Ford alakítását a kritika egyöntetűen dicséri, így egy újabb jelölés simán összejöhet a színésznek.


Elizabeth Moss – A láthatatlan ember

Elizabeth Mossról a Mad Men sorozat óta tudjuk, hogy briliáns színésznő. Olyan jelenléte van a vásznon, hogy egy közepesnél valamivel jobb thrillert is igazi moziélménnyé varázsol. Esélyes arra, hogy két Golden Globe díja mellett idén az aranyszoborért is versenyben legyen.

A figyelmetekbe ajánljuk