Lehet mostantól drukkolni a Matchesnek és a Szimbiózisnak.Véget ért az Oscar kvalifikációs időszaka, ennek révén pedig az Akadémia nyilvánosságra hozta annak a 96 animációs rövidfilmnek a listáját, ami sikeresen vette a nominációs akadályokat és indulhat az Aranyszoborért. Ez az úgynevezett loglist egyébként, ami azokat a versenymunkákat szokta tartalmazni, amit majd különböző shortlistekre rövidítenek több körben.

Ugyanakkor erre felkerülni sem egyszerű, ugyanis csak akkor kerülhet rá egy versenymunka, ha az nyert a diák-Oscaron és nevezik az alkotói, vagy éppen bemutatták az Akadémia által meghatározott fesztiválok valamelyikén, továbbá bemutatták egy adott időszakban legalább egy New York-i vagy Los Angeles-i moziban.

A listán két magyar kisfilmet is találunk idén, az egyik M. Tóth Géza Matches című alkotása, a másik Andrasev Nadja Szimbiózisa, amiket fent meg is nézhetünk. Aztán pedig drukkolhatunk nekik a következő körig. Legjobb esetben akár két magyar filmet is jelölhetnek idén Oscarra.

(Forrás: Filmtett)

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk