Az ukoki hercegnő kiállított maradványai az Anokin Nemzeti Múzemban

Youtube

Megvéd a koronavírustól a szkíta hercegnő?

Egy politikus megfejtette, hogy a dél-szibériai Altaj régióban miért nem terjed a járvány.A koronavírus járvány közepette biztosan sokan gondolkoztunk már rajta, van-e olyan szeglete a világnak, ahová nem tudott még beférkőzni a vírus. Csádból, Grönlandról, Jemenből, Pápua Új-Guineából még nem érkezett hír halálesetről, de Oroszországnak is van egy Mongóliával és Kazahsztánnal határos területe, ami a hivatalos közlés szerint teljesen vírusmentes övezetnek számít, ez a dél-szibériai Altaj régió.

A helyi politikai vezetésnek egészen furcsa elképzelései vannak arról, hogy ennek mi lehet az oka. Egy régiós megbízott, bizonyos Jerzsavat Begenov szavait a rusevik.ru, angol nyelven a moscowtimes.com idézte még április közepén:

szerinte a védettségüket az ukoki hercegnő biztosítja. Az illető egy vaskorszakban élt nő volt, akinek a maradványai 1993-ban kerültek elő az Altajban. Altaji vagy szkíta hercegnőjeként is szokták emlegetni, egy helyi nomád törzs tagja volt.


Siberian Ice Maiden | The Altai Princess of Ukok www.youtube.com


Amikor megtalálták a sírját, hat ló maradványait és különféle dísztárgyakat fedeztek fel körülötte, amiből arra következtettek, hogy életében gyógyító emberként tarthatták számon. A maradványai rendkívül jó minőségben maradtak fent. Hírnevét többek között annak köszönheti, hogy még tetoválásokat is tudtak azonosítani rajta.

A helyiek olyan mértékben hisznek a szellemében, hogy amikor Novoszibirszkbe szállították a csontjait, s hatalmas földrengés rázta meg a régiót, úgy gondolták, azért érte őket a természeti csapás, mert elmozdították a hercegnő maradványait. Csontváza 2012 óta Gorno-Altajszkban, az Anokin Nemzeti Múzemban látható.

A fenti politikus, Jerzsavat Begenov valamennyit azért józanságából is megőrzött, mert nyilatkozatához hozzáfűzte, a kihirdetett higiéniás előírások mellett a távolságtartás továbbra is kötelező a helyiek számára.

A teljes valóságot természetesen nem ismerjük, ám az bizonyosnak tűnik, hogy az Altaj régió a hercegnő spirituális védőpajzsa helyett leginkább annak köszönheti védettségét, hogy egy világtól elzárt térség kevés turistával és belső mozgással. Az Altaj hegység éves középhőmérséklete -5 és +1 fok közé tehető, s a hegyekkel, sztyeppékkel szabdalt területen, mely Magyarországgal szinte négyzetkilométerre azonos kiterjedésű, mindössze 220 ezer ember lakik.

Friss

Ezeket az igaz történeten alapuló sorozatokat látnod kell

Ha igazán intenzív sorozatélményre vágyunk, nézzünk igaz történeten alapuló szériákat, hiszen nézőként ezeknek a sztoriknak a szereplőivel lehet a legkönnyebben azonosulni. Mutatjuk a legjobbakat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS