zöldszínű krémleves pirított kenyérrel krutonnal

Elég pár csepp ebből az italból, hogy tökéletes krémlevest kapjunk

A krémleveseket rendkívül egyszerű elkészíteni, illetve szinte bármilyen zöldségből összedobhatjuk. Ha azonban unjuk a hagyományos recepteket, és picit felturbóznánk a fogásunkat, akkor érdemes hozzáadni ebből az italból.


A különféle fogásokhoz hozzáadott alkoholos italok nagyon sokat javíthatnak, valamint gazdagíthatják az ízvilágot. A párlatok savassága és karakteres íze különösen jól áll a gazdag, krémes fogásoknak, szóval, ha legközelebb valamilyen krémlevest készítünk, bátran kísérletezzünk ezzel – írja a Vince.

Ez is érdekelhet: Ínycsiklandó, bársonyos és egészséges: hagyományos zöldborsókrémleves

Mivel az alkohol ellensúlyozza az ételben található zsírt (olajat) és sót, egyfajta harmóniát teremt. Ez a legjobban a krémlevesekre igaz, de sült húsokkal és szószokkal is jól működik. Bár bármilyen szeszes itallal próbálkozhatunk, de akad egy bizonyos alkohol, ami különösen jó erre a célra, ez pedig nem más, mint a konyak.

A borpárlat karakteres, fűszeres ízjegyeket varázsol az ételnek. Épp ezért, ha nem is rajongunk az italért, már csak konyhai alapanyagként is érdemes otthon tartani.

Bármilyen italt is használunk, nagyon fontos, hogy a megfelelő időben adjuk hozzá a krémleveshez. Ne várjunk, amíg elkészült az étel. Ha főzés vége felé adjuk hozzá a párlatot, nem marad ideje elfőni az alkoholnak, így kiérezhető marad, és nem lesz olyan finom.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, az italt rögtön a zöldségek lepirítása után öntsük a lábasba, még mielőtt a vizet vagy az alaplevet hozzáadnánk. Így „megszabadulunk” az alkoholtartalomtól, kedvenc italunk íze viszont megmarad. Fontos, hogy ebben az esetben a kevesebb több: tényleg elég néhány csepp ahhoz, hogy új karaktert kapjon a krémleves.

A figyelmetekbe ajánljuk