A krémleveseket rendkívül egyszerű elkészíteni, illetve szinte bármilyen zöldségből összedobhatjuk. Ha azonban unjuk a hagyományos recepteket, és picit felturbóznánk a fogásunkat, akkor érdemes hozzáadni ebből az italból.
A különféle fogásokhoz hozzáadott alkoholos italok nagyon sokat javíthatnak, valamint gazdagíthatják az ízvilágot. A párlatok savassága és karakteres íze különösen jól áll a gazdag, krémes fogásoknak, szóval, ha legközelebb valamilyen krémlevest készítünk, bátran kísérletezzünk ezzel – írja a Vince.
Ez is érdekelhet: Ínycsiklandó, bársonyos és egészséges: hagyományos zöldborsókrémleves
Mivel az alkohol ellensúlyozza az ételben található zsírt (olajat) és sót, egyfajta harmóniát teremt. Ez a legjobban a krémlevesekre igaz, de sült húsokkal és szószokkal is jól működik. Bár bármilyen szeszes itallal próbálkozhatunk, de akad egy bizonyos alkohol, ami különösen jó erre a célra, ez pedig nem más, mint a konyak.
A borpárlat karakteres, fűszeres ízjegyeket varázsol az ételnek. Épp ezért, ha nem is rajongunk az italért, már csak konyhai alapanyagként is érdemes otthon tartani.
Olvasd el ezt is! Isteni spárgakrémleves recept, amit muszáj elkészítened!
Bármilyen italt is használunk, nagyon fontos, hogy a megfelelő időben adjuk hozzá a krémleveshez. Ne várjunk, amíg elkészült az étel. Ha főzés vége felé adjuk hozzá a párlatot, nem marad ideje elfőni az alkoholnak, így kiérezhető marad, és nem lesz olyan finom.
Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, az italt rögtön a zöldségek lepirítása után öntsük a lábasba, még mielőtt a vizet vagy az alaplevet hozzáadnánk. Így „megszabadulunk” az alkoholtartalomtól, kedvenc italunk íze viszont megmarad. Fontos, hogy ebben az esetben a kevesebb több: tényleg elég néhány csepp ahhoz, hogy új karaktert kapjon a krémleves.