Egy macska az asztal tetején
Újabb bizonyíték, hogy a macskák senkit és semmit nem tisztelnek.


A dél-koreai hatóságok – egészen pontosan a főváros, Szöul tűzoltósági tisztviselői – figyelmeztették a háziállat-tulajdonosokat, hogy figyeljenek kiskedvenceikre, az elmúlt három évben ugyanis több mint 100 lakástűz feltételezett okozója macska volt – írja a CNN.

A szöuli fővárosi tűz- és katasztrófavédelmi hivatal december 30-ai közleménye szerint a macskák összesen 107 lakástüzet okoztak 2019 januárja és 2021 novembere között.

A hivatal szerint a macskák feltehetően az elektromos tűzhelyek bekapcsolásával gyújtottak tüzet. Ezek a készülékek általában érintésérzékeny gombokkal vannak ellátva. Ha a macskák ráugranak, a sütők automatikusan bekapcsolódnak, majd túlmelegedés esetén kigyulladnak.

Négy ember megsérült a tűzesetekben, amelyeknek valamivel több mint a fele akkor keletkezett, amikor a háziállat-tulajdonosok nem voltak otthon.

A macskákkal kapcsolatos tűzesetek továbbra is előfordulnak az utóbbi időben – mondta Chung Gyo-chul, a hivatal egyik tisztviselője, aki azt tanácsolta a macskatulajdonsoknak, hogy fokozottan figyeljenek, mivel a tűz széles körben elterjedhet, ha senki sincs otthon.

A probléma egyébként korlátozódik Dél-Koreára, az American Humane Association szerint ugyanis az Egyesült Államokban évente körülbelül 1000 lakástűzért felelősek a háziállatok.

A figyelmetekbe ajánljuk