Egy kép 2021-es Kékszalagról.

A tavalyi Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tele volt izgalmakkal, de nemcsak az élboly, hanem a mezőny további versenyzőinek csatája miatt is.


Amint arról már többször is beszámoltunk, a 2021-es Kékszalag során elképesztően izgalmas küzdelmet folytatott egymással a RSM2 és a Raiffeisen Fifty-Fifty. A győzelmet végül az RSM2 szerezte meg.

Ameddig azonban az éllovas hajók egymással hadakoztak, a mezőny hátsó része a szél hiánya miatt szabályszerűen megállt.

A siófoki kapunál egy nagyon komoly torlódás alakult ki, amit a verseny rendezői gyorsan jeleztek a hajóknak. Ilyen esetekben mindenkinek kötelező a versenyszabályok betartásával venni a pályajelet, ugyanis a nagy tumultusban könnyedén összeütközhetnének a hajók.

A versenyzők beszámolói alapján csütörtök délután egyfajta „vízidugó” alakult ki. Több száz hajó tehetelenül zötykölődött a Balatonon. A Nemere NPK nevű hajó legénységének egyik tagja a torlódást egészen elképesztő látványként írta le, azt mondta úgy nézett ki, mintha egy nagy kikötő lett volna előttük.

Néhány órával később azonban feltámadt a szél, és a vitorlások ismét folytathatták a versenyzést.

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2022. július 14-16 között rendezik meg, a szokásoknak megfelelően a verseny Balatonfüredről indul.

A Hamu és Gyémánt csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is tudósítani fogja az eseményt, mely során beszámolunk a verseny a legfontosabb pillanatairól. Amennyiben szívesen felidéznéd a 2021-es Kékszalag történéseit, a tavalyi élő közvetítésünket ezen a linken találod meg.


A figyelmetekbe ajánljuk