Ezek voltak a 2021-es Kékszalag legérdekesebb interjúi 2. rész
HG Media/Csomor Alexander

Ezek voltak a 2021-es Kékszalag legérdekesebb interjúi 2. rész

A 2021-es 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon számos interjút készítettünk a versenyzőkkel. A múlt heti cikkünkben már felelevenítettünk jó néhány érdekes beszélgetést, most pedig újabb interjúkat mutatunk be a 2021-es Kékszalagról.


Egy nem túl titkos üzenet

A yardstick 1-es osztályú Tranquilo legénységének tagja, Domshitz Gergely szerint az első éjszaka hideg, szeles időjárás volt tapasztalható. Az interjú elkészületkor a Vonyarcvashegy vonalában járó csapat a hívás pillanatában kissé álmos volt, de abban reménykednek, hogy az ebéd új erőt ad nekik.

A csütörtöki nap folyamán egy kisebb incidens részesei voltak, összeakadtak egy másik hajóval és emiatt sok idő elment a spanner szerelésével. Gergelyék az interjú végén jelezték, hogy innen is szeretnék üdvözölni a 141-es rajtszámmal induló, Eörni nevű hajót, akik – a Tranquilo legénysége elmondása alapján – nekik mentek. Ez a kis malőr azonban nem szegte a csapat kedvét, techno és goa zene mellett igyekeztek kiélvezni a Kékszalag minden pillanatát.

A német küldöttség

Maximillian Hessel és a csapattársai egészen Németországból utaztak le a Balatonhoz, hogy megmérettessék magukat a tavalyi Kékszalagon, méghozzá a SUI 18 fedélzetén. Hans Hessel, a hajó kormányosa az északi part mentén vezette a hajót a Kékszalag rajtja után, ami igazán jó taktikának bizonyult. A széljárás egyben volt jó és embert próbáló is. Max-ék folyamatosan a vitorlák állításával küszködted, de az interjú elkészültéig gond nélkül vették az összes akadályt. Max elismerően nyilatkozott a többi vitorlásról, úgy vélte, versenytársai udvariasan versenyeznek, agresszivitásnak nyoma sincs a tavon. Szendvicsekkel, kávéval, üdítőkkel vészelik át a versenyt.

Beszélgetésünk végén Max jelezte, hogy megindult a szél, szépen dagadtak a vitorlák, így a kisebb pihenő után továbbszáguldottak Tihany felé.

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2022. július 14-16 között rendezik meg, a szokásoknak megfelelően a verseny Balatonfüredről indul.

A Hamu és Gyémánt csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is tudósítani fogja az eseményt, mely során beszámolunk a verseny a legfontosabb pillanatairól. Amennyiben szívesen felidéznéd a 2021-es Kékszalag történéseit, a tavalyi élő közvetítésünket ezen linken találod meg.

Ha viszont nem bírod a Kékszalagig, itt a Mihálkovics kupa!

Az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjat május 28-án és 29-én Balatonföldváron rendezik meg. A verseny szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi versenyrendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

Előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat a balatonföldvári kikötőben.

Már elindult az előnevezés az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, május 27-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

További információ:

web: Mihalkovicskupa.hu
Facebook: Facebook.com/mihalkovicskupa
e-mail: info@mihalkovicskupa.hu

A figyelmetekbe ajánljuk