Egy katamarán a Balatonon.
HG Media

Felidézzük a tavalyi Kékszalag legizgalmasabb célba érését

Alig több mint egy hónap van hátra a 2022-es 54. Kékszalag Raifeisen Nagydíjig. A tavalyi éremcsata elképesztő izgalmakat hozott, az alábbi cikkben pedig felidézzük a 2021-es befutó legizgalmasabb befutóját.


A tavalyi verseny elképesztően kiélezett volt, hiszen az RSM 2, a Raiffeisen Fifty-Fifty, és az AUDAX Django óriási küzdelmet folytattak.

A tavalyi közvetítésünkben így írtunk a dobogó legfelső fokáért zajló csatáról:

20.20: Kilépve a Tihanyi apátság alól a félszigetnél az RSM2-nek jött meg előbb a szele. Nagyon szoros befutó lesz, de az RSM csapata jobb pozícióban vitorlázik, és ezt védik a Fifty-fifytvel szemben. Három kilométer van még hátra a befutóig. Ez biztosan az idegek harca lesz.

20.34: A Fifty-fifty nem küzd tovább az első helyért. Csökkent a távolság az RSM és a Fifty-fifty között, mindeközben látótávolságon belülre került a Django. Úgy néz ki, a Fifty közben feladta a második pozícióját és azt védi – nem küzd tovább az első helyért.

20.50: Győzött az RSM! Közel 12 órányi kimerítő küzdelem után, az 53. Kékszalag győztese: az RSM! A dobogó második fokára a Raiffeisen Fifty-Fifty csapata állhat fel, míg a harmadik helyre az AUDAX Django futott be. Az elmúlt évek egyik legszorosabb versenyfutásának lehettünk tanúi. Gratulálunk a győztesnek!

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat 2022. július 14-16 között rendezik meg, a szokásoknak megfelelően a verseny Balatonfüredről indul.

A Hamu és Gyémánt csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is tudósítani fogja az eseményt, mely során beszámolunk a verseny a legfontosabb pillanatairól. Amennyiben szívesen felidéznéd a 2021-es Kékszalag történéseit, a tavalyi élő közvetítésünket ezen linken találod meg.

Ha viszont nem bírod a Kékszalagig, itt a Mihálkovics kupa!

Az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjat május 28-án és 29-én Balatonföldváron rendezik meg. A verseny szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi versenyrendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

Előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat a balatonföldvári kikötőben.

Már elindult az előnevezés az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, május 27-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

A figyelmetekbe ajánljuk