nespresso jegeskave
Fotó: Nespresso

Megkóstolnád a jegeskávét őszibarackkal? És rozmaringgal?

Azt gondolnánk, hogy bármilyen kávéból készíthetünk jegeskávét, nemde?


A Nespresso szerint azonban a jegeskávé élménye új szintre emelhető, ha kimondottan a tökéletes jegeskávéhoz kifejlesztett kávékeverékeket használjuk. A világ leghíresebb jegeskávé-variációinak kóstolása és tanulmányozása során gyűjtött tapasztalatok, valamint a vásárlók visszajelzései alapján két új kapszulát dobtak piacra a nyári szezonra. A kapszulába zárt blendeket úgy házasították össze és pörkölték, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái. A Barista Creations For Ice variánsai jéggel elkészítve hűsítő felfrissülést kínálnak a meleg nyári napokra.

Két kapszula, kifejezetten jegeskávéhoz

A Freddo Delicato kávékapszula tökéletes kiegészítő a medence melletti lustálkodáshoz. Az enyhén pörkölt kenyai kávét különleges gondossággal válogatták össze, hogy frissítő, gyümölcsös aromái minden kortyban érvényesüljenek. Néhány szem jéggel, szénsavas vízzel vagy tonikkal feldobva egy igazán frissítő jeges italt készíthetünk, ami izgalmas alternatívája egy limonádénak.

Ha desszertre emlékeztető jegeskávéra vágyunk, kóstoljuk meg a dél-amerikai és indonéz Arabica-szemekből összeállított Freddo Intenso házasítást. A jégkockák érintésére ez a kávé intenzív ízvilágú, kifejezetten testes itallá válik, ami tejjel vagy alternatív italokkal is kellemes párosítás egy nyári délutánon.

Gyöngyöző jegeskávé, őszibarackkal

jegeskave oszibarackkal

Fotó: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula
  • 3 nagyméretű jégkocka (3 x 30 g)
  • 10 ml fehérhúsú őszibarack szirup
  • 90 ml szénsavas ásványvíz

Tegyél 3 nagyméretű jégkockát egy nagy pohárba, majd önts rá fehérhúsú őszibarack szirupot, 90 ml szénsavas ásványvizet, majd készíts a tetejére egy espresso-t (40 ml) a kávékapszulából.

Rozmaringos jegeskávé

jegeskave rozmaringgal

Fotó: Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula
  • 3 nagyméretű jégkocka (3 x 30 g)
  • friss rozmaring
  • 10 ml sós karamell szirup
  • 100 ml hideg tej

Tegyél egy rozmaring ágat egy kisebb pohár aljára, majd készíts el a pohárba egy espresso-t (40 ml) a kávékapszulából. Ezután vedd ki a rozmaringot a kávéból. Helyezz 3 nagyméretű jégkockát egy másik nagy pohárba, majd önts rá sós karamell szirupot. Készíts hideg tejhabot, öntsd a pohárba, majd végül öntsd a tetejére a korábban elkészített kávét is.

A figyelmetekbe ajánljuk