espresso

Izgalmas nyári ital a kesernyés tonikkal kiegészülő eszpresszó, érdemes kipróbálni.


Nemrég írtunk olyan kávékülönlegességekről, mint a flat white, frappuccino, eszpresszó lungo és a török kávé. Most a tonikkal készülő frissítő eszpresszó receptjét mutatjuk be.

Az eszpresszó feldobása toniccal az északi országokból származó kávékülönlegesség. A skandinávok ötlete nyomán elterjedt ital igen népszerű a speciality kávék rajongói között. Az eszpresszó tonikhoz leginkább világos pörkölésű kávét érdemes használni. Ez rendelkezik ugyanis olyan citrusos jegyekkel, amely jól illik ehhez a koktélhoz.

Az eszpresszó tonik elkészítési ideje csupán 15 perc.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 csésze eszpresszó
  • 500 milliliter tonic
  • ízlés szerint jégkocka
  • ízlés szerint citrom vagy lime leve

Elkészítés

A kávét először főzzük le frissen. Ezután tegyünk poharakba jégkockákat, majd öntsük rá a tonicot. Erre csorgassuk rá a kávét, majd ízlés szerint díszítsük mentalevéllel. Amennyiben még fanyarabb ízt szeretnénk, egy-két csepp lime- vagy citromlevet is öntsünk bele.

Az eszpresszó tonikot bazsalikommal is készíthetjük akár, a lényeg, hogy nekünk tetsző italt kapjunk. Ez a kávékülönlegesség garantáltan felfrissít majd minket.

(Forrás: Só Bors)

A figyelmetekbe ajánljuk