Próbáld ki te is ezt a pofon egyszerű, szénhidrát csökkentett pizza receptet! Nem fogsz csalódni.


A pizza az egyik legnépszerűbb étel a világon, és ezt felmérések is bizonyítják. A rohanó hétköznapokban csupán elvitelre kérhetünk jó pár ételt, de ezek közül is az emberek első számú kedvence a pizza lett. Világszerte az olasz étel vált a legnépszerűbbé a Google-keresési adatai alapján az online felhasználók körében.

De te is elkészítheted könnyedén, méghozzá a következő recepttel!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db karfiol
  • 1 db tojás
  • 10 dkg parmezán

A szószhoz:

  • 5dkghagyma
  • 0.5dlolaj
  • 2gerezdfokhagyma
  • bazsalikom
  • oregano
  • 1dobozparadicsompüré
  • bors
Feltéthez pedig ízlés szerint válogathatjuk a hozzávalókat.

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Eközben kezdjük lereszelni a karfiolt, majd tegyük a mikróba 7-8 percre, hogy jól kiszáradjon, végül hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt keverjük össze a tészta további hozzávalóit. (Felverjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt és a kihűlt és lereszelt karfiolt.

A tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, s egyenletesen oszlassuk szét, majd az előmelegített sütőben süssük körülbelül negyed óráig.

A paradicsomos szószhoz, a finomra vágott hagymát olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a paradicsompürét, a sót és a borsot. Az egészet pirítsuk le, majd öntsük fel egy kis vízzel, végül pedig forraljuk fel. Ha savanykás, akkor ízlés szerint cukrozzuk, majd a pizzára kenve, egyenletesen oszlassuk el.

Szórjuk meg sajttal, majd tegyük rá a félbevágott paradicsomokat, akár olívabogyót és a friss bazsalikomot, sonkát, majd 15 percig süssük még.

(Mindmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk