A cékla igen egészséges zöldség. Antioxidáns hatással bír, így védi a sejteket a külső szabad gyököktől. Emellett gátolja a ráksejtek szaporodását, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt, valamint a máj anyagcsere-folyamatait és a vérképzést is serkenti.
A céklás fetasajt egy egész céklát tartalmaz, melyből nyerhetünk valamennyi vitamint szervezetünknek.
Az elkészítéshez a következő hozzávalókra lesz szükségünk:
- 1 közepes db cékla
- 15 dkg feta sajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl (vagy natúr joghurt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál köménymag
Az elkészítés során a céklát főzzük meg forró vízben, vagy pároljuk puhára pároljuk, majd reszeljük le egy apró lyukú reszelőn. A fetasajtot nyomjuk össze villával, majd keverjük össze a joghurttal vagy tejföllel.
A hagymát is reszeljük le, majd adjuk a céklához. A céklát ezután keverjük a fetás joghurthoz, végül pedig fűszerezzük meg a krémet egy kis köménnyel.
(Forrás: Nosalty)