A céklának sokrétű felhasználása ismert a gasztronómiában, mi most egy céklás-fetás-joghurtos krémet mutatunk.


A cékla igen egészséges zöldség. Antioxidáns hatással bír, így védi a sejteket a külső szabad gyököktől. Emellett gátolja a ráksejtek szaporodását, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt, valamint a máj anyagcsere-folyamatait és a vérképzést is serkenti.

A céklás fetasajt egy egész céklát tartalmaz, melyből nyerhetünk valamennyi vitamint szervezetünknek.

Az elkészítéshez a következő hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 1 közepes db cékla
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl (vagy natúr joghurt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag

Az elkészítés során a céklát főzzük meg forró vízben, vagy pároljuk puhára pároljuk, majd reszeljük le egy apró lyukú reszelőn. A fetasajtot nyomjuk össze villával, majd keverjük össze a joghurttal vagy tejföllel.

A hagymát is reszeljük le, majd adjuk a céklához. A céklát ezután keverjük a fetás joghurthoz, végül pedig fűszerezzük meg a krémet egy kis köménnyel.

(Forrás: Nosalty)

A figyelmetekbe ajánljuk