Havas Dóra édesburgonyás pitéje különleges ízeket rejteget.


Havas Dóra Lila füge nevű honlapját 2006-ban indította. Akkor még egy blog volt, most nagyszerű receptek tárhelye. A hat főre szóló édesburgonyás pite receptjét is itt tette közzé.

Hozzávalók

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 kápia paprika, félbevágva, csumázva
  • 2 padlizsán, 1-2 cm-es szeletekre vágva
  • 50 dkg édesburgonya, 2 cm-es szeletekre vágva
  • 3 tojás
  • 10 dkg feta sajt, morzsolva
  • 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

A sütőt először is kapcsoljuk grillfokozatra. Ezután kenjünk ki vékonyan 1 evőkanál olajjal egy 20 cm átmérőjű tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral is.

A kápia paprikákat fektessük egy nagy sütőlemezre és süssük feketére a héjukat. Ezután tegyük félre őket, hagyjuk kihűlni. Amikor már langyosak, húzzuk le héjukat. Helyezzünk egy sütőlemezre több adagban padlizsán és édesburgonya szeleteket egy rétegben, kenjük meg ezeket olajjal, sózzuk, borsozzuk őket. A grillen mindkét felüket süssük aranybarnára.

Amikor ezzel kész vagyunk, állítsuk a sütőt 200 Celsius-fokra. Üssük a tojásokat egy nagy tálba és keverjük el őket a feta sajt felével, petrezselyemmel és sóval, borssal. Összedolgozhatjuk őket botmixerrel is.

A tortaformába kezdjük el rétegezni felváltva az édesburgonyát, padlizsát és paprikát, úgy, hogy minden réteg közé teszünk a tojásos keverékből. A legvégén a tetejére öntsük a maradék tojásos masszát. Ezt szórjuk meg zsemlemorzsával, fetasajttal és fenyőmaggal. 25-30 perc alatt süssük készre az édesburgonyás piténket.

(Forrás: Lila füge)


Friss

5 tipp, hogyan növeld a jólléted

A pszichológiai jóllétünk életünk minden területére kihat, ezért nem árthatunk azzal, ha növelni szeretnénk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk