Marilyn Monroe az 1950-es években.

Marylin Monroe arcápolási rutinja és 9 cool dolog az interneten

Június első hetében sem tétlenkedtünk, ismét összegyűjtöttük az internet legérdekesebb dolgait. Ezek között megtaláljuk Marilyn Monroe 1950-ben lejegyzett arcápolási rutinját, a sztorit a Subway alapítójáról, valamint egy videót, ami elmagyarázza nekünk, miért is olyan drága árucikk az oxigén.Marilyn Monroe arcápolási rutinja

A New York-i Sminkmúzeum egyik legbecsesebb műtárgyai közé tartozik Marilyn Monroe 1959. március 17-én keltezett, személyre szabott bőrápolási receptje, amit a világhírű magyar bőrgyógyász, László Ernő jegyzett fel a színésznőnek. Az orvos saját fejlesztésű, luxus kategóriájú termékei, módszerei máig megőrizték pozíciójukat a szépségápolásban és a kozmetikai iparban.

Év: 1995

A Weird History „időgépe" ezalkalommal a '90-es évek közepére repít minket vissza, hogy megmutassa nekünk, mi történt pontosan 1995-ben. A videóban röviden megismerhetjük Mike Tyson börtönből való szabadulásának sztoriját, valamint az eBay alapítóinak történetét.

Felhőszörfözés

Egy videó, ami az adrenalin szerelmeseinek ajándék, a tériszonyosok számára viszont rémálom. A Washington felett készült felvételek az extrém sportok kimeríthetetlen lehetőségeit mutatják be, és elgondolkodtatnak minket, hogy milyen más hobbit kéne kipróbálnunk. Te mernél a felhők között táncolni?

A Subway-sztori

A Subway a világ egyik legismertebb gyorsétteremlánca. A népszerű szendvicsező évtizedekkel ezelőtt letarolta a McDonald's és a KFC üzleteit, jelenleg 110 országban több mint 44 000 üzlettel rendelkezik. A sikersztori egy 17 éves bronxi fiúval kezdődött, aki a nyitás napjáig még soha életében nem készített szendvicset. Évekig küzdött, mire megtalálta a módját, hogy dollármilliárdokat keressen. És hát, úgy tűnik sikerült neki!

Párizsi naplemente

„A szerelem városa" – szoktuk mondani Párizsra, ám ez nemcsak a bennünk fellobbanó romantikában teljesedik ki, hanem a francia fővároshoz fűződő viszonyunkban is. A európai metropolisz ugyanis gyönyörű, különösen naplementekor, amit tökéletesen szemléltet seemyparis Instagram-oldalra feltöltött videó is, amin egy robogós útját követhetjük végig a párizsi nappal utolsó perceiben.

Drága az oxigén?

Azt gondolhatnánk, hogy mindenki számára ingyen van, pedig ez a valóságban egyáltalán nincs így. Életünk lételeméért, az oxigénért egyes országokban már fizetni kell, az árak láttán pedig biztos, fogjuk a fejünket. Peru, Brazília, Mexikó és India nehéz helyzetbe került, ennek oka pedig az alacsony infrastruktúra, valamint a drága palackok. De vajon mi állhat ennek az egész helyzetnek a hátterében?

Legelésző tengeritehén

Vajon mi lehet ez a lény? És miért csinál úgy, mint egy legelésző tehén? A válasz egészen egyszerű: a videón szereplő állat egy tengeritehén, aki névrokonához hasonlóan valóban éppen legelészik. Ez a társas, tengeri fűvel táplálkozó emlős több mint 70 évig élhet a vadonban, emberi beavatkozásnak köszönhetően azonban számuk fogyóban van.

Sivatagi palota

Azt mondják, a sivatagban túlélni akár csak egy napot is, szinte a lehetetlennel egyenlő. Erősen növeli az esélyeinket azonban, ha saját akaratunkból költözünk ilyen helyszínre, továbbá, ha felépítünk egy egészen házat, jakuzzival kiegészítve.

Véradási tilalom

Több évtizede tudjuk már, hogy rendszeres véradással életeket menthetünk. Vértranszplantációnak azonban vannak feltételei, néha egészen furcsák: a britek például tiltólistán vannak az Egyesült Államokban. De vajon miért? Mi történt a múltban, hogy ilyen drasztikus történyt hoztak az amerikaiak?

A színész, aki még semmit nem sejtett

Hosszú haj, klasszikus kék színű, bő szárú farmer és fekete póló: így nézett ki Jeff Goldblum 1989-ben, aki ekkor még nem is sejthette, hogy ő lesz az egyik szereplője a filmtörténet egyik legikonikusabb filmjének, a Jurassic Parknak.

A figyelmetekbe ajánljuk