Hat ingyenes módszer az egészség javítására 2021-ben

Nemrég írtunk arról, hogy nincs szükségünk drága eszközökre, ingyen is elérhetjük, hogy egészségesek legyünk az újévben. Ehhez most hat módszert mutatunk.


A karantén világszerte távol tart minket az edzőteremtől, ám a vírushelyzet továbbra is stresszt okoz nekünk, így szükségünk van a sportra és egészségjavító hatásaira. A jó hír az, hogy nem kell költeni rá. Rengeteg ingyenes alternatíva áll rendelkezésre, nincs szükségünk edzőtermi órákra és edzésfelszerelésre. Az alábbiakban hat ilyen ingyenes lehetőséget mutatunk be.

Séta

A séta egyszerű dolog, és végbemegy általa a testmozgás. A szabadban lenni már önmagában is előnyös, ám a gyaloglás kalóriát éget, csökkenti a szívbetegségek kockázatát és javítja a hangulatot. Ráadásul ez egy olyan tevékenység, amit másokkal közösen is végezhetünk. A legjobb az egészben, hogy a gyalogláshoz nincs szükség különleges felszerelésre, elég egy kényelmes cipő.

Futás

A futás a sétához hasonlóan kalóriát éget, és javítja a hangulatot. Bár maga a tevékenység a szabadban ingyenes, előfordulhat, hogy vennünk kell egy jó minőségű futócipőt hozzá. Járjunk utána a véleményeknek, mielőtt valami méregdrága, de számunkra kényelmetlen cipőre költenénk. Ha nehéznek találjuk kezdetben a futást, töltsünk le egy alkalmazást a telefonunkra, ami kisegít minket, a C25K például egy ilyen applikáció.

Testtömeg-gyakorlatok

A teljes test edzéséhez nem kell sok felszerelést vásárolnunk. A tornaszőnyeg azonban elengedhetetlen az otthoni gyakorlatok véghezviteléhez, mivel nélküle elcsúszhatunk és bajunk eshet.

Időszakos böjtölés

Ha valaki fogyni szeretne, fontolóra veheti az időszakos böjtölést (intermittent fasting). Sok más fogyási módszerrel ellentétben az időszakos böjtölés semmibe sem kerül. A lényege ugyanis az, hogy azt eszünk, amit szeretnénk, ám ezt csak a nap bizonyos óráiban tehetjük meg. Tehát az étkezéseinknek idői keretet szabunk. Ezzel pénzt is takaríthatunk meg, hiszen lehet, hogy majd kihagyunk emiatt egy olyan étkezést, amire eddig költöttünk.

Meditáció

A meditáció is stresszcsökkentő és egészségjavító hatású, akárcsak a sport. Nincs szükségünk másra hozzá, csak tíz percre és egy kis csendre a napunkból. Szerencsére rengeteg meditációs alkalmazás segít bennünket a gyakorlásban, ilyen a Calm, a Headspace, vagy az Insight Timer. Ám rengeteg ingyenes meditációt találhatunk a Youtube-on is.

Youtube-videók

Amíg nem biztonságos személyesen járni fitnesz-órákra, keresgélhetünk a rengeteg videó között a Youtube-on. Szinte minden mozgásformához találhatunk gyakorló videót: nagy intenzitású intervall edzéshez, súlyzós edzéshez, tánchoz, kick-boxhoz, jógához. A jógához a korábbiakban már javasoltuk Adriene csatornáját, érdemes kipróbálni.

Forrás: Cnet

A figyelmetekbe ajánljuk