Mire van szükségünk ahhoz, hogy fittek legyünk 2021-ben?

Az újévi fogadalmaink sok esetben szólnak sportolásról. Emiatt gyakoriak az év eleji nagy beruházások. Ám megtakaríthatunk, ha odafigyelünk arra, mire is van igazán szükségünk.


Előfordulhat, hogy márciusban elgondolkodunk azon, hogy januárban miért is vettük meg a szobabiciklit. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, mutatunk hat olyan dolgot, melyek nélkül pénzt kímélve tarthatjuk be fogadalmainkat.


1. Étrend-kiegészítők

Étrend-kiegészítőkre és vitaminokra csak akkor van szükségünk, ha valamiben hiányt szenved a szervezetünk. Ha edzeni szeretnénk, nincs szükségünk proteinporokra, elég, ha egészségesen étkezünk, vagyis gyümölcsöt, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, fehérjét és zsírokat is fogyasztunk. Amennyiben mégis ragaszkodunk valamilyen étrend-kiegészítőhöz, győződjünk meg róla, hogy hatásos, ilyen például a tejsavófehérje. A vitaminok kiválasztása előtt pedig érdemes vérvizsgálaton átesni, és személyre szabott vitamincsomagot rendelni.

2. Edzőtermi gépek

Ha valaki edzőtermi gépeket akar beszerezni otthonra, minden bizonnyal megteheti. Kényelmes a használatuk, de nincs szükségünk rájuk ahhoz, hogy fittek legyünk. Az otthon végzett edzések, jóga, pilates, futás a szabadban elegendőek egy egészséges életmódhoz. Aki szeretne eszközöket venni otthonába, edzőtermi gépek előtt vagy helyett először próbáljon ki súlyzókat edzéshez, és gumiszalagokat nyújtáshoz.

3. Edzőterem

Ismerős lehet az, hogy januárban veszünk egy edzőterem bérletet, amit aztán nem használunk ki. Nem is gond, nélküle is tudunk edzeni, otthon, vagy a szabadban, a saját tempónkban. Ehhez töltsünk le valamilyen alkalmazást, amelyben mérjük, hogy mennyit edzettünk. Ezen kívül vigyázzunk a higiéniára otthonunkban, rendszeresen tisztítsuk le az eszközöket, melyeket edzéshez használunk.

4. Edzés utáni helyreállító eszközök

Rengeteg olyan kiegészítő létezik, ami segít helyreállítani az izmokat edzés után, ilyenek a kompressziós zoknik és az infravörös terápia. Nincs szükségünk ezekre sem, egy séta vagy egy nyújtás segíthet a felesleges tejsav eltávolításában és a véráramlás beindításában. A kielégítő alvás és étkezés szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy kellőképpen helyreálljanak az izmaink egy kimerítő edzés után.

5. Drága fitneszruházat

Igaz, hogy egyes szövetek alkalmasabbak sportoláshoz mint mások, de a rétegzett pamut is ugyanúgy megteszi edzéskor a dolgát. Ne állítson meg minket céljaink elérésében az, hogy nincs márkás fiteszruházatunk. Szívünk, tüdőnk, agyunk, izmaink és az ízületeink nem törődnek azzal, hogy mit viselünk. Mindannyian örülnek annak, hogy mozgunk.

6. Mindent megmondó vizes palack

Noha hidratálásra szükségünk van edzés esetén, és vizes palackra is szükségünk lehet, nincs szükségünk olyan okos palackra, ami megmondja, mennyit kell igyunk. Ez is csak felesleges eszköz.

Mire van igazán szükségünk ahhoz, hogy fittek maradjunk?

  • Heti három-öt, 30–60 perces testmozgásra
  • Minden este 7-9 óra pihentető alvásra
  • Egészséges ételekre, melyek sok fehérjét tartalmaznak
  • Megfelelő vízbevitelre


Forrás: Cnet

A figyelmetekbe ajánljuk