Az újévi fogadalmaink sok esetben szólnak sportolásról. Emiatt gyakoriak az év eleji nagy beruházások. Ám megtakaríthatunk, ha odafigyelünk arra, mire is van igazán szükségünk.


Előfordulhat, hogy márciusban elgondolkodunk azon, hogy januárban miért is vettük meg a szobabiciklit. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, mutatunk hat olyan dolgot, melyek nélkül pénzt kímélve tarthatjuk be fogadalmainkat.


1. Étrend-kiegészítők

Étrend-kiegészítőkre és vitaminokra csak akkor van szükségünk, ha valamiben hiányt szenved a szervezetünk. Ha edzeni szeretnénk, nincs szükségünk proteinporokra, elég, ha egészségesen étkezünk, vagyis gyümölcsöt, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, fehérjét és zsírokat is fogyasztunk. Amennyiben mégis ragaszkodunk valamilyen étrend-kiegészítőhöz, győződjünk meg róla, hogy hatásos, ilyen például a tejsavófehérje. A vitaminok kiválasztása előtt pedig érdemes vérvizsgálaton átesni, és személyre szabott vitamincsomagot rendelni.

2. Edzőtermi gépek

Ha valaki edzőtermi gépeket akar beszerezni otthonra, minden bizonnyal megteheti. Kényelmes a használatuk, de nincs szükségünk rájuk ahhoz, hogy fittek legyünk. Az otthon végzett edzések, jóga, pilates, futás a szabadban elegendőek egy egészséges életmódhoz. Aki szeretne eszközöket venni otthonába, edzőtermi gépek előtt vagy helyett először próbáljon ki súlyzókat edzéshez, és gumiszalagokat nyújtáshoz.

3. Edzőterem

Ismerős lehet az, hogy januárban veszünk egy edzőterem bérletet, amit aztán nem használunk ki. Nem is gond, nélküle is tudunk edzeni, otthon, vagy a szabadban, a saját tempónkban. Ehhez töltsünk le valamilyen alkalmazást, amelyben mérjük, hogy mennyit edzettünk. Ezen kívül vigyázzunk a higiéniára otthonunkban, rendszeresen tisztítsuk le az eszközöket, melyeket edzéshez használunk.

4. Edzés utáni helyreállító eszközök

Rengeteg olyan kiegészítő létezik, ami segít helyreállítani az izmokat edzés után, ilyenek a kompressziós zoknik és az infravörös terápia. Nincs szükségünk ezekre sem, egy séta vagy egy nyújtás segíthet a felesleges tejsav eltávolításában és a véráramlás beindításában. A kielégítő alvás és étkezés szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy kellőképpen helyreálljanak az izmaink egy kimerítő edzés után.

5. Drága fitneszruházat

Igaz, hogy egyes szövetek alkalmasabbak sportoláshoz mint mások, de a rétegzett pamut is ugyanúgy megteszi edzéskor a dolgát. Ne állítson meg minket céljaink elérésében az, hogy nincs márkás fiteszruházatunk. Szívünk, tüdőnk, agyunk, izmaink és az ízületeink nem törődnek azzal, hogy mit viselünk. Mindannyian örülnek annak, hogy mozgunk.

6. Mindent megmondó vizes palack

Noha hidratálásra szükségünk van edzés esetén, és vizes palackra is szükségünk lehet, nincs szükségünk olyan okos palackra, ami megmondja, mennyit kell igyunk. Ez is csak felesleges eszköz.

Mire van igazán szükségünk ahhoz, hogy fittek maradjunk?

  • Heti három-öt, 30–60 perces testmozgásra
  • Minden este 7-9 óra pihentető alvásra
  • Egészséges ételekre, melyek sok fehérjét tartalmaznak
  • Megfelelő vízbevitelre


Forrás: Cnet

Friss

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4+1 élelmiszer, ami csökkentheti a koleszterinszintet

A szívbetegség a világ vezető halálozási oka. A magas koleszterinszint - különösen a „rossz" LDL - összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük elengedhetetlen a megfelelő étrend. Íme, 5 olyan élelmiszer, amely csökkentheti a koleszterinszintet és enyhíti a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A mexikói húsos palacsinta: a mennyei enchiladas

Az enchiladas egy kukorica-tortillába töltött húsos étel. Eredetileg a mexikói konyhából származik, és különböző hozzávalókkal töltik, többek között húsokkal, sajttal, babbal, burgonyával és zöldségekkel. Ezeket pedig chili alapú, illetve sajtszószokkal öntik nyakon. A jó hír, hogy ezt te is könnyedén elkészítheted a konyhádban!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk