jurassic park dinó dinoszaurusz

A Jurassic Park és a dinoszauruszok sokak kedvencévé váltak. A film legnagyobb rajongóinak pedig valóra válhatna az egyik legnagyobb álma. Rajtuk kívül pedig feltehetőleg jó páran dobtak egy hátast a Neuralink társalapítója, Max Hodak kijelentésétől, miszerint létre lehetne hozni egy valódi Parkot.


Max Hodak szerint technológia fejlettségünk már tart azon a szinten, amely lehetővé tenné, hogy létrejöjjön egy valóságos Jurassic Park. A dinoszauruszok genetikailag nem valódi dinoszauruszok lennének, de különféle mérnöki munkákkal szuper egzotikus új fajokat hozhatnánk létre. Úgy véli, az ehhez szükséges képesség a kezünkben van.

A genetikai kutatások teljesen új lények létrehozására minden bizonnyal csábítónak tűnhetnek, de nem szabad elfelejteni, hogy nagy különbség van aközött, hogy valami megvalósítható és valóban jó ötlet is.

Éppen ezért egy igazi Jurassic Park megépítése nem komoly célja a Neuralinknek, Hodak csupán saját véleményét, meglátását írta le a témáról. A természetvédők és a szakértők erőteljesen ellenzik a már kihalt fajokkal való kísérletezést és kutatómunkát. Ennek legfőbb oka, hogy az ökoszisztéma teljesen megváltozott egyes állatok kihalása óta, a visszatérésük pedig nem tenne jót.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk