Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!
Hozzávalók:
- 1.3kg vegyes gyümölcs (meggy, cseresznye, barack, alma ízlés szerint)
- 1 liter víz
- 3 db citromnak a héja
- csipet só
- 5 db szegfűszeg
- 1 mk fahéj
- 2 dl tejszín
- 5 ek cukor
- 1 ek liszt
- 1 ek citromlé
- 1 mk rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1.5 liter víz
- 1 mk fahéj
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd apróbb darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, beletesszük a citromhéjat, a csipet sót, a cukrokat, a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk.
Amíg a leves forr, a tejfölt és a lisztet simára keverjük. Amikor felforrt, a tejfölös habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró leveshez adagoljuk. A második forrástól körülbelül két-három percig főzzük, majd hagyjuk lehűlni. Hűtés közben adjuk hozzá a citromleve.