szőkésbarna hajú barna szemű lány kötött pulóverben pulcsiban egy szürkés bögrét tartva az arca elé iszik

Az ünnepek alatti enyhébb időjárást követően megérkezett az igazi téli, hideg idő. Ezen a héten már nem emelkedik kettő fok fölé a nappali hőmérséklet, a hétvégén pedig nap közben is mínuszok lesznek. Ilyenkor igazán jól jön egy olyan egyszerű étel, amely belülről melegít fel minket.


A legtöbben télen a teát vagy forrócsokit, esetenként a forralt bort választják melengető folyadék gyanánt, ám a különböző levesek szintén tökéletesen megfelelnek erre a célra. Ha pedig az adott leves finoman krémes is, az csak hab a tortán.

Az alábbiakban egy olyan egyszerűen elkészíthető krémlevest mutatunk be, amely nem mindenki kedvenc alapanyagából készül, de talán azoknak is összefolyik majd a nyál a szájában, akik egyébként idegenkednek a gombás ételektől.

Gombakrémleves baconchipsszel

Getty Images /kajakiki

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 200 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 8 dl víz
  • 6 szelet bacon

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd vajon üvegesre futtatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, és 1-2 percig kevergetjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát és a petrezselymet, megszórjuk a fűszerekkel, és 15 perc alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, és még egyszer átforraljuk. Közben a bacont felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, szűrőlapáttal kiszedjük, és a levesre halmozva tálaljuk.

via Nosalty

A figyelmetekbe ajánljuk