Mindössze 15 perc alatt összedobható és hőség idején kiváló.


Ha ennénk valami egyszerű, villámgyorsan elkészíthető, de mégis különleges levest, akkor kevés jobbat találunk a kapros dinnyelevesnél, ami ráadásul gluténmentes és tojásmentes is. Nézzük, mire lesz szükségünk az elkészítéséhez:

  • 1,5kg sárgadinnye
  • 2,5dl tej
  • 2dl habtejszín
  • 1 csokor kapor
  • 10dkg cukor
  • 1dl víz

Először is vágjuk félbe a sárgadinnyét, majd magozzuk ki. Ezután valamilyen erre alkalmas eszközzel vágjunk ki a gyümölcsből apró kis golyókat, amikre később lesz szükség. Vágjuk le a dinnye héját, majd a maradék húsát tegyük turmixgépbe.

Cukorból és vízből csináljunk cukorszirupot és adjuk hozzá. Öntsünk még bele tejet, tejszínt, továbbá adjuk hozzá a kaprot is. A tejszín és a kapor esetén mindenképpen hagyjunk előbbiből egy kanálnyit, utóbbiból pedig egy szálnyit a tálaláshoz is.

Az egészet dolgozzuk össze a turmixgépben, aztán már tálalhatjuk is. Rakjuk bele a kivágott kis dinnyegolyókat, a tetejét pedig díszítsük egy kanál tejszínnel és egy szál kaporral, aztán már fogyaszthatjuk is!

(Forrás: Nosalty)


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk