man in yellow long sleeve shirt and yellow pants playing soccer

Mostantól ha a Bajnok Ligájában egy meccs összesítésben döntetlenre áll, akkor nem fognak számítani, ki lőtt több gólt idegenben, hanem hosszabbítás következik.


Az UEFA váratlanul bejelentett egy új szabálymódosítást, ami kivételesen akár szórakoztatóbbá is teheti a sportágat. A következő szezontól ugyanis a klubmeccseken nem fognak számítani az oda-visszavágós meccseken, hogy ki lőtt több gólt az ellenfél otthonában.

Az új szabály értelmében csak a gólok összege számít, tehát ha összesítésben döntetlen van, akkor a csapatok tovább játszanak kétszer 15 percet, ha pedig azután is döntetlen, akkor jönnek a tizenegyesek. Ez pedig sokkal szórakoztatóbbá és talán valamennyire igazságosabbá is a versenyt.

Ezután ugyanis mindkét csapat mindkét meccsen pont ugyanannyira motivált, hogy legyűrje az ellenfelét, nem lehet arra bazírozni, hogy az idegenben nyújtott teljesítmény miatt el lehet lazázni, vagy éppen kivédekezni a második mérkőzést. Egyúttal ha mondjuk egy csapat lő egy gólt idegenben, kevésbé motivált, hogy ráüljön az eredményre az abban a helyzetben értékesebbnek számító gól miatt.


A figyelmetekbe ajánljuk