rántotta
Shutterstock

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen serpenyőben, mekkora hőfokon készíted a rántottát

Ettől a trükktől lesz tökéletes a reggeli rántottád!

Ha létezik igazi tradicionális reggeli, akkor a rántotta hazánkban mindenképpen annak számít! Legyen szó a magyaros, kolbásszal és sok hagymával készített verzióról vagy a kicsit könnyedebb, hús nélkül készült ételről, egy dologra minden esetben fontos odafigyelni a rántotta készítése során! Recept.



Rántottát ezerféleképpen lehet készíteni, de egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora serpenyőt választunk a reggeli elkészítése során. Érdemes odafigyelni, hogy ha két-három tojásból csináljuk, akkor kisebb darabot válasszunk a készítéshez!

Ez azért fontos, mert

ha túl vékonyan terül el a tojás a serpenyőben, akkor pillanatok alatt kiszárad.

Ezen felül érdemes a fűszerezésre is külön figyelmet fordítani, hiszen a túl korán hozzáadott só és bors hatására a tojás vizesedni kezd.

Ajánljuk figyelmedbe! Nyaralást idéző budapesti gasztronómiai élmények augusztus végére

Hozzávalók:

  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 2-3 tojás
  • 1 evőkanálnyi tej
  • 1-2 teáskanálnyi só
  • 1-2 teáskanálnyi bors
R\u00e1ntotta

A tojások fűszerezésére is érdemes odafigyelni a rántotta készítésekor

Photo by Imad 786 on Unsplash

Elkészítése:

1. Egy kisebb méretű serpenyőt helyezzünk a tűzhelyre, kissé melegítsük elő, majd tegyük rá a vajat. Olvasszuk meg, de figyeljünk, hogy ne kezdjen el megbarnulni!

2. A tojásokat verjük fel egy kis tálban, adjuk hozzá a kevés tejet, de még ne fűszerezzük!

Ez is érdekelhet! Hűsítő desszert az elviselhetetlen melegben: citromos granita

3. A tojást öntsük a serpenyőbe és kívülről befelé dolgozzuk el a masszát, közepes lángon.

4. Miután kellően kiszáradt, de még nem száraz, vegyük le a tűzhelyről!

A figyelmetekbe ajánljuk