A wrap, taco, gyros nagyon elterjedt gyors ételek. Előfordulhat azonban, hogy egészségesebben szeretnénk élvezni ezeket az ételeket, természetes hozzávalókból összetéve őket.
Ennek érdekében készíthetünk házilag teljes kiőrlésű tortillákat.
Hozzávalók (8 laphoz)
- 270 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- fél tk. só
- 160 ml langyos víz
Elkészítés
Először egy tálban keverjük össze a lisztet, az olajat és a sót, majd lassan adagolva adjuk hozzá a vizet, miközben gyúrjuk a masszát, míg tésztává össze nem áll. Amennyiben szükséges, még adhatunk hozzá vizet.
Tegyük át a tésztát egy lisztezett deszkára és gyúrjuk 2 percig. Ezután tegyük vissza a tálba és hagyjuk pihenni 20 percen át.
Ha pihent a massza, osszuk 8 egyenlő részre, golyóra. Ezekből egyenként nyújtsunk ki egy-egy lapos kört. Hevítsünk fel egy serpenyőt és kenjük ki vékonyan olajjal.
Erre jönnek rá a lapok, amiket körülbelül oldalanként 1 percig süssünk, egészen addig, amíg meg nem jelennek rajta a buborékok.
A kész tortillákat megtölthetjük falafel golyókkal, hummusszal és zöldségekkel, vagy tojássalátával. Ám a céklás fetakrém és a medvehagymakrém is illik hozzá. Jó étvágyat kívánunk!
(Forrás: Well and Fit)