A tojás remek fehérjeforrás. Készítsünk belőle ízletes salátát!


A következő tojássaláta 50 perc alatt elkészíthető, baconnel és sonkával, de pitával is tálalhatjuk.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 5 darab főtt tojás
  • 1 darab zöld alma
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 marék újhagyma
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál currypor
  • fél teáskanál őrölt római kömény
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Először dobjuk a tojásokat forrásban lévő vízbe, ezután főzzük 8-15 percig őket, utána hűtsük ki és pucoljuk meg.

Ezt követően vágjuk finomra az újhagymát, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a fűszereket, végül pedig a tetszőlegesen felkockázott főtt tojást és az almát is keverjük bele.

A salátát érdemes jól behűteni. Ezután pitában kínáljuk, fogyasszuk.

(Forrás: Só Bors)

A figyelmetekbe ajánljuk