sütőtökkrémleves

Fűszeres sütőtökkrémleves – az ősz legnagyobb sztárja

Bár a sütőtök az őszi fűszerek kombinációjával könnyen desszertes irányba fordulhat, a friss rozmaring, fokhagyma, karamellizált hagyma és currypor, de bármilyen fűszer hozzáadásával isteni sós leveseket vagy akár püréket készíthetünk belőle. Most pedig jöjjön egy rendkívül egyszerű sütőtökkrémleves recept!

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök (megsütve)
  • 4 db zsálya
  • 2 dkg vaj
  • 1.5 l alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • negyed teáskanál szárított chilipehely

Elkészítése:

A megsült sütőtök húsát kikaparjuk. A vajat ezután megolvasztjuk, majd hozzátesszük a finomra vágott fokhagymát és zsályát, kicsit kevergetjük. Mehet mellé a sütőtök, utána ezzel is összekeverjük, majd felöntjük az alaplével.

Hozzáadjuk a chilit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 15 percig kis lángon főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta. Bacon chipset vagy magvakat szórhatunk rá díszítésképp.


A figyelmetekbe ajánljuk