brownie

Egy népszerű zöldség, amivel még puhább lesz a süteményünk

A brownie-t szinte mindenki szereti. A hagyományos receptek általában vajban, cukorban, kakaóban és lisztben gazdagok. Ám, ha szeretnénk egy egészségesebb változatot készíteni, akkor érdemes kipróbálni a cukkinis brownie-t, amely nemcsak egészségesebb, de sokkal puhább és omlósabb.


Azoknak is remek választás lehet, akik nem rajonganak a zöldségekért, hiszen teljesen belesimul az édes-csokis tésztába, és még a gyerekek sem mondják meg, milyen titkos összetevő került bele. Emellett a dió vagy mogyoró hozzáadása további ropogós textúrát és ízt ad a brownie-nak.

Ez is érdekelhet: 3 kihagyhatatlan medvehagymás sós sütemény, amit muszáj kipróbálnod

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze reszelt cukkini (lecsöpögve és kinyomkodva)
  • 1 csésze mandulaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1/2 csésze méz
  • 1/4 csésze olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze dió vagy mogyoró (opcionális, durvára vágva)

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk ki egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral.
  • Reszeljük le a cukkinit, majd csomagoljuk be egy tiszta konyharuhába, és nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.
  • Egy tálban keverjük össze a cukkinit, mandulalisztet (vagy teljes kiőrlésű lisztet), kakaóport, mézet, olajat, tojásokat, vaníliát, sütőport és sót. Alaposan keverjük össze, amíg egy homogén állagú tésztát nem kapunk.
  • Opcionálisan adjuk hozzá a durvára vágott diót vagy mogyorót, és óvatosan keverjük bele.
  • Öntsük a tésztát előkészített tepsibe, simítsuk el a tetejét.
  • Süssük 25-30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  • Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

A figyelmetekbe ajánljuk