A garnélás sült rizs a keleti konyha számos variációjában megtalálható. Ízletes és könnyen elkészíthető fogás, amit akár 30 percet alatt az asztalra varázsolhatsz a családodnak ezzel a pofonegyszerű recepttel!
Hozzávalók:
- 250 g hosszú szemű barna rizs
- 150g fagyasztott borsó
- 100g csiperkegomba
- másfél evőkanál repceolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- egy kisebb gyömbér, finomra reszelve
- 150 g nyers garnélarák
- 3 közepes méretű tojás
- 2 teáskanál szezámmag
- 1 evőkanál szójaszósz
- fél evőkanál rizs- vagy fehérborecet
- 4 szál újhagyma
Ez is érdekelhet:Szellem a pohárban, szusimennyország és a hegycsúcs – ellátogattunk a YAMA-ba
Olvasd el ezt is! Valóban meg kell mosni a rizst főzés előtt?
Elkészítése:
Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint. Forraljunk fel egy másik lábasban vizet, és blansírozzuk a borsót és a csiperkét 1 percig, majd szűrjük le, és tegyük félre a rizzsel együtt.
Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben vagy wokban közepes lángon felhevítjük az olajat, és a hagymát 10 percig pirítjuk.
Majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk még egy percig. Ezután következhetnek a blansírozott zöldségek, amiket süssünk 5 percig, majd jöhetnek a garnélarákok, amit további 2 percig pirítsunk.
Végül keverjük bele a rizst, majd a serpenyő egész tartalmát kotorjuk az egyik oldalára, hogy a másik szabadon maradjon. A serpenyő üres oldalába öntsük a felvert tojást, és keverjük össze. Végül szórjuk meg szezámmaggal, locsoljuk meg a szójával és az ecettel, majd díszítsük az újhagymával.