sült rizs

Keleti ízek varázsában: garnélás sült rizs

A garnélás sült rizs a keleti konyha számos variációjában megtalálható. Ízletes és könnyen elkészíthető fogás, amit akár 30 percet alatt az asztalra varázsolhatsz a családodnak ezzel a pofonegyszerű recepttel!


Hozzávalók:

  • 250 g hosszú szemű barna rizs
  • 150g fagyasztott borsó
  • 100g csiperkegomba
  • másfél evőkanál repceolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • egy kisebb gyömbér, finomra reszelve
  • 150 g nyers garnélarák
  • 3 közepes méretű tojás
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • fél evőkanál rizs- vagy fehérborecet
  • 4 szál újhagyma

Ez is érdekelhet:Szellem a pohárban, szusimennyország és a hegycsúcs – ellátogattunk a YAMA-ba

Elkészítése:

Főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint. Forraljunk fel egy másik lábasban vizet, és blansírozzuk a borsót és a csiperkét 1 percig, majd szűrjük le, és tegyük félre a rizzsel együtt.

Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben vagy wokban közepes lángon felhevítjük az olajat, és a hagymát 10 percig pirítjuk.

Majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk még egy percig. Ezután következhetnek a blansírozott zöldségek, amiket süssünk 5 percig, majd jöhetnek a garnélarákok, amit további 2 percig pirítsunk.

Végül keverjük bele a rizst, majd a serpenyő egész tartalmát kotorjuk az egyik oldalára, hogy a másik szabadon maradjon. A serpenyő üres oldalába öntsük a felvert tojást, és keverjük össze. Végül szórjuk meg szezámmaggal, locsoljuk meg a szójával és az ecettel, majd díszítsük az újhagymával.

A figyelmetekbe ajánljuk