A grillezett sajt nagy slágere a nyárnak, hiszen könnyű elkészíteni, laktató, de nem nehezít el. Ha pedig valami igazán izgalmas és különleges vacsorával szeretnénk meglepni magunkat vagy a szeretteinket, akkor érdemes az évszak másik nagy kedvencével, görögdinnyével párosítani. Recept.
Hozzávalók:
- 30-35 dkg halloumi sajt
- 2 kg dinnye
- olívaolaj
- menta
- fenyőmag
Ez is érdekelhet! 3 tonhalas recept, amit pikk-pakk elkészíthetsz
Egyszerű, gyors és laktató a görögdinnyés grillsajt
Fotó: Shutterstock
Elkészítése:
- A görögdinnyét felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk mentával és hűtőben hűtjük 15-20 percen keresztül.
- A fenyőmagokat hevített serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük.
- A grillserpenyőbe olívaolajat öntünk, a 1,5-2 centisre vágott sajtokat aranybarnára sütjük. Fontos, hogy addig hagyjuk a sajtokat a serpenyőben, amíg nem kezdenek el megolvadni.
- A grillezett sajtot összeforgatjuk a görögdinnyével, majd megszórjuk a félretett fenyőmaggal. Ízlés szerint ízesíthetjük például kapribogyóval vagy citromlével, majd tálaljuk.