3 tonhalas recept, amit pikk-pakk elkészíthetsz

3 tonhalas recept, amit pikk-pakk elkészíthetsz

Nem kell a világ legbonyolultabb receptjét elkészítenünk ahhoz, hogy valami igazán istenit és szuperlaktató fogást varázsoljunk a vacsoraasztalra.


Spenótos-tonhalas palacsinta

Összetevők:

  • 2 teáskanál repceolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 250 g bébispenót
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 120 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
  • 200 g túró
  • 2 nagy tojás
  • 4 evőkanál sima teljes kiőrlésű liszt
Elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 1 teáskanálnyi olajat, és pirítsuk meg a fokhagymát. Keverjük hozzá spenótot, hogy megfonnyadjon, majd tegyük hozzá a paradicsompürét, a tonhalat és a túrót. Ha ezzel megvagyunk tegyük félre.

A tojásokat verjük fel a liszttel és 2 evőkanál vízzel. Melegítsük fel a maradék olajat egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőben, adjuk hozzá a tészta felét, és forgassuk körbe a serpenyőben. Rövid ideig süssük, amíg megdermed, majd egy spatulával fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megsüljön. Ha palacsinták kész vannak kanalazzuk bele a tölteléket és tálaljuk a salátával.

Rizses tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk curry
  • 35 dkg tonhalkonzerv
  • 3 dl vinaigrette-mártás (francia szósz)
  • ízlés szerint akár tojás is főzhetünk hozzá
Elkészítése:

Lobogó sós vízben körülbelül 15 percig főzzük a rizst, majd leszűrjük, ezután hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. Evőkanálnyi olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd megszórjuk curryvel és végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.

Ezt követően ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük még 20 percig. A sós vízben párolt zöldborsót és a tonhalat összevegyítjük a kihűlt rizzsel és a paradicsommal. Legvégül meglocsoljuk vinaigrette-mártással, jól összekeverjük és tálalás előtt pihentessük egy órát körülbelül. Tálaláskor tépkedett petrezselyemzölddel és aprított csilipaprikával is megszórhatjuk.

Tonhalas spagetti

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 3 db koktélparadicsom
  • 200 g tonhal
  • 5 dkg rukkola (vagy bors ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db chili
  • 30 g parmezán sajt
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A spagettit megfőzzük lobogó sós vízben. Olívaolajat hevítünk egy magasabb falú serpenyőben. Felaprítjuk a fokhagymát, a chilit és a paradicsomokat. Ha az olaj már forró, beletesszük a serpenyőbe. Pár perc után adjuk hozzá a tonhalat, és forgassuk össze. 1 perc múlva mehet bele a leszűrt tészta, összeforgatjuk. Azután hozzáadjuk a rukkolát, vagy jól megborsozzuk. Keverés után hozzáadunk még egy feldarabolt paradicsomot, majd reszelünk rá egy kis parmezánt. Ha valaki szereti, ekkor meglocsolhatja pár csepp citromlével, és még egy keverés után tálalhatunk is. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és fogyaszthatjuk is.

A figyelmetekbe ajánljuk