Caciocavallo Podolico

Íme, ez a világ legdrágább sajtja

Nem meglepő, hogy a világ legdrágább sajtja egy olasz különlegesség, melyet New Yorkban szolgálnak fel.


214 dolláros áron a Quintessential Grilled Cheese több mint hét éve birtokolja a világ legdrágább kereskedelmi forgalomban kapható szendvicsének rekordját.

A New York-i székhelyű Serendipity 3 étterem egyébként is az élelmiszerekkel kapcsolatos Guinness-rekordok felállítására szakosodott. Olyan világrekordokkal rendelkezik, mint a legdrágább hamburger, a legdrágább virsli, a legnagyobb esküvői torta és a legnagyobb csésze forró csokoládé.

A Lényeges grillezett sajt névre keresztelt szendvics a világ egyik legexkluzívabb összetevőjét tartalmazza. Két darab francia Pullman pezsgőkenyérből készül, amelyet Dom Perignon pezsgővel és ehető aranypelyhekkel készítenek, fehér szarvasgombavajjal és közéjük szorított nagyon ritka Caciocavallo Podolico sajttal.

A rekordot döntő csemegét egy csésze dél-afrikai homáros paradicsomos bisque mártással kínálják, Baccarat Crystal tányéron.

A szendvicset 48 órával előre meg kell rendelni, mert ezek az összetevők a megrendelésére érkeznek. A Caciocavallo Podolico sajt a világ legdrágább szendvicsének fő összetevője. Ez egy ritkaság, melyet Dél-Olaszországból hoznak be, ahol mindössze 25 ezer tehén nagyon specifikus tejéből készül, mivel évente két hónapig elérhető.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy is készül a szendvics:

(Forrás: Oddity Central)


A figyelmetekbe ajánljuk