A desszertek világában mindig van helye az új és különleges ízeknek. Még a hagyományos tiramisu receptbe is vihetünk egy kis csavart: a kávét cseréljük le pezsgőre. Garantáltan elvarázsolja majd az ízlelőbimbókat és feldobja az ünnepi alkalmakat, hiszen kiváló választás lehet karácsonyi partikra vagy a közelgő szilveszteri házibulikra.
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone sajt
- 3 tojás
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 150 ml pezsgő
- 1 csomag babapiskóta
- kakaópor
Ez is érdekelhet: Készíts te is házilag kefirből édességet!
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a mascarponét, a tojássárgáját, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg homogén krémet nem kapunk. A másik tálban pedig verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Ezt követően óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Ebben az esetben kávé helyett jöhet a pezsgő, amit akár egy kis narancslével is felturbózhatunk. Majd ebbe a lébe mártogassuk bele a babapiskótákat, majd rendezzük el azokat egy rétegben a tál alján. Ezután kenjük rá mascarpone krém felét a babapiskóták tetejére. Ismételjük meg a rétegezést.
Szórjuk meg a tetejét kakaóporral, majd hűtsük legalább 4 órán keresztül a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a kávémentes pezsgős tiramisu változat ugyanolyan ínycsiklandó, mint a hagyományos verzió, és a pezsgő és narancslé kombinációja egy frissítő és különleges élményt nyújt.