pancake

Íme egy spenótos, rikottás palacsinta recept

Nigel Slater különleges sós palacsinta receptet mutat.


Hozzávalók:

  • 100 g spenótlevél
  • 3 tojás
  • 250 g rikotta
  • 50 g sima liszt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 30 g olvasztott vaj
  • bazsalikom és petrezselyem (ha lehet, friss)

Elkészítés

Mossuk meg a spenótleveleket és amíg még nedvesek, közepes láng felett helyezzük őket egy nagy serpenyőbe. Fedjük le szorosan fedővel, és hagyjuk a leveleket egy-két percig saját gőzükben főni. Ezután forgassuk át a spenótot és főzzük további egy percig. Vegyük le a tűzről a zöldeket és csepegtessük le róluk a levet.

Válasszuk szét a tojásokat, tegyük a fehérjéket egy nagyobb edénybe, majd verjük fel őket. A tojássárgákhoz keverjük hozzá a rikottát, majd adjuk hozzá a lisztet

Válasszunk szét 3 tojást, tegyük a fehéreket egy olyan edénybe, amely elég nagy ahhoz, hogy felverjük benne őket. Keverjük hozzá a rikottát a tojássárgájához, majd adjuk hozzá a lisztet, parmezánt és olvasztott vajat. Ezután vágjuk apróra a bazsalikomot és a petrezselymet, keverjük a masszába és ízesítsünk kevés sóval. A spenótot vágjuk apróra.

A tojásfehérjét, miután felvertük, keverjük az apróra vágott spenóttal együtt a rikottás masszához. Közepes láng felett olvasszunk fel egy kevés vajat egy tapadásmentes serpenyőben. Néhány perc alatt süssük készre a palacsinták mindkét oldalát.

Ezeket szedjük ki egy tányérra és tálaljuk őket tejföllel. Ehetjük őket sült gombával, koktélparadicsommal és salátalevelekkel is.

(Forrás: Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk