A bundáskenyér lehet egy igazán kiadós reggeli és egy egyszerűbb vacsora is. Ha szereted az eredetit és szívesen feldobnád a megszokott receptet, próbáld ki a tepsiben sült változatot is.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 4 db tojás
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- 4 szelet kenyér
- 10 dkg sajt
Egy sütőformát vagy egy kisebb tepsit vastagon kikenjük a vajjal. A tojásokat egy tálban felverjük és hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint a sót, borsot, illetve megszórhatjuk egy kis szerecsendióval is. Ezután pedig alaposan összekeverjük.
A kenyérszeleteket félbe vágjuk, a felét kissé megáztatjuk a tejszínes tojásban, és belehelyezzük a kivajazott sütőformába. A maradék kenyeret megáztatjuk, majd a formában lévő kenyérszeletek tetejére illesztjük. A maradék tejszínes tojást ráöntjük a kenyérre, legvégül reszelt sajtot is rászórunk.
Nagyjából 150 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre. Ezt követően azonnal tálaljuk.