Prosecco-t önt egy kéz a háttérben emberek
Csákvári Péter

Elegancia és bohém hangulat: megkóstoltuk a Sophisto Champagne Bar téli menüjét

Alig néhány hónapja nyitott meg a Bazilika szomszédságában lévő bár, máris pezsgő színfoltja lett a budapesti forgatagnak – és nem csupán a nevéből adódó széles pezsgőkínálatnak köszönhetően.


„A szerelmi történetek pezsgővel kezdődnek és kamillateával végződnek” – mondta az ünnepelt olasz író Guillaume Musso. Nos, a Sophisto Champagne Bar menüjét látva – szerelemtől függetlenül – bármelyiket megkaphatjuk. Míg a délelőtti órákban ízletes brunchra van lehetőségünk friss pékárukkal és kávékülönlegességekkel, addig esténként már a kifinomultabb ízvilágú fogások és a hozzájuk leginkább passzoló italkülönlegességek kapják a főszerepet.

csics\u00f3k\u00e1s rizott\u00f3 k\u00f6rt\u00e9vel \u00e9s citrushabbal t\u00e1ny\u00e9ron h\u00e1tt\u00e9rben pezsg\u0151

Csicsókás rizottó körtével és citrushabbal

Csákvári Péter

Champagne vagy pezsgő? 

Míg előbbi Franciaország Champagne régiójában, kizárólag hagyományos champagne-i módszerrel készülhet, addig a pezsgő a világon bárhol előállítható tartályban, vagy palackban klasszikus és tradicionális eljárással.

Pezsgő, prosecco, habzó bor és cava – minden mi szem-szájnak ingere megtalálható a bárban. És ha valaki netán nem tudja, hogy mire essen a választása, Fóti Gyula, a Sophisto sommelier-je segíti őt. Ugyanis a megannyi pezsgő mellett kifejezetten izgalmas italokat is kóstolhatunk, így többek között a téli szezon egyik nagy kedvencét a szederpürés szilvapálinka-koktélt. A hely signature koktélja pedig egy különleges ginalapú finomság: Sophi. Mit tud ő? Egy szarvasgombás, diós, citrusos ízvilággal ejti rabul a szívünket. Mindegyik megér egy pohárkát!

Kokt\u00e9l f\u00fcsttel

A hely signature koktélja: Sophi

Csákvári Péter

A fogások között olyan párosításokat találunk, mint a Szent-Jakab kagyló karfiollal és répával, a marha tatár konyakkal, avokádóval és kaviárral, a csicsókás rizottó körtével és citrushabbal, vagy az alábbi képen is látható kacsamájas zserbó céklával és kacsamellel. Egyszerűen mennyei az ízorgia!

kacsam\u00e1jas zserb\u00f3 c\u00e9kl\u00e1val \u00e9s kacsamellel egy t\u00e1ny\u00e9ron

Kacsamájas zserbó céklával és kacsamellel

Csákvári Péter

Legyen szó egy könnyű brunch-ról, egy romantikus randevúról vagy egy baráti vacsoráról, a Sophisto Champagne Bar garantáltan beváltja a hozzá főzött reményeket.

A figyelmetekbe ajánljuk