A zacskós leves ugyan se nem a legkreatívabb, se nem a legfinomabb étel, mégis sokszor a tányérba kerül az egyszerű elkészítése miatt. Egyetlen tojás hozzáadásával viszont teljesen más eredményt érhetünk el – mandarin nyelven még külön kifejezés is létezik azokra a levesekre, melyekre egyszerűen egy nyers tojást raknak azért, hogy ízletesebbek legyenek: ez a Dàn Huā Tāng.
Olvasd el ezt is! Elsóztad a levest? Pár csepp ebből, és megmenekül az étel
A technika természetesen hasznosítható az unalmasnak hangzó zacskós levesek esetében is, de tulajdonképpen bármelyik leves feldobható vele, mutatja be a tojásos trükköt a Vince.
Mint írják, a tojás nemcsak, hogy revitalizálhatja, fokozhatja a (zacskós) levesek ízét, de vonzó textúrát is adhat azoknak. A technikát a kínai ételeken kívül az olasz konyha is alkalmazza. Rómában létezik egy fogás, ami a reszelt sajt és a tojás szerelemgyermeke.
Ez is érdekelhet: Rangsorolták a világ legjobb leveseit: 2 magyar klasszikus is a lista elején
Leginkább olyan levesekbe ajánlott tojást rakni, amelyek kevésbé krémesek. Meglepő, de például a húsleveshez is tökéletesen illik.
Zacskós leves tojással feltúrbózva
Hozzávalók:
- 1 zacskós leves;
- 1 friss tojás (más receptekben helyettesíthető, itt mindenképpen tojást használjunk);
- 1 tk ecet;
- 1 tk olaj;
- 1 tk víz;
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze az ecetet, az olajat és a vizet és rakjuk bele a tojást is. Az ecet azért szükséges, hogy a tojás ne csomósodjon össze, a víz és az olaj pedig azért, hogy simává váljon a keverék.
- Forraljuk fel a levest és folyamatos kevergetés mellett, nagyon lassan öntsük rá a tojásos mixet. Fontos, hogy ne keverjük túlságosan meg a levest amíg a tojásos keveréket ráöntjük. Az állagának ez nem tesz jót.
- Ezután hagyjuk egy picit állni a tojást a levesben és készen is vagyunk!