leves
Shutterstock

50 forintos alapanyag, de még a legrosszabb levesekkel is csodát tesz

Egy rosszabbul sikerült házi levest is képes feltúrbózni, nem is beszélve a zacskós változatról.

A zacskós leves ugyan se nem a legkreatívabb, se nem a legfinomabb étel, mégis sokszor a tányérba kerül az egyszerű elkészítése miatt. Egyetlen tojás hozzáadásával viszont teljesen más eredményt érhetünk el – mandarin nyelven még külön kifejezés is létezik azokra a levesekre, melyekre egyszerűen egy nyers tojást raknak azért, hogy ízletesebbek legyenek: ez a Dàn Huā Tāng.

Olvasd el ezt is! Elsóztad a levest? Pár csepp ebből, és megmenekül az étel

A technika természetesen hasznosítható az unalmasnak hangzó zacskós levesek esetében is, de tulajdonképpen bármelyik leves feldobható vele, mutatja be a tojásos trükköt a Vince.

Mint írják, a tojás nemcsak, hogy revitalizálhatja, fokozhatja a (zacskós) levesek ízét, de vonzó textúrát is adhat azoknak. A technikát a kínai ételeken kívül az olasz konyha is alkalmazza. Rómában létezik egy fogás, ami a reszelt sajt és a tojás szerelemgyermeke.

Ez is érdekelhet: Rangsorolták a világ legjobb leveseit: 2 magyar klasszikus is a lista elején

Leginkább olyan levesekbe ajánlott tojást rakni, amelyek kevésbé krémesek. Meglepő, de például a húsleveshez is tökéletesen illik.

Zacskós leves tojással feltúrbózva 

Hozzávalók:

  • 1 zacskós leves;
  • 1 friss tojás (más receptekben helyettesíthető, itt mindenképpen tojást használjunk);
  • 1 tk ecet;
  • 1 tk olaj;
  • 1 tk víz;

Elkészítés:

  • Egy tálban keverjük össze az ecetet, az olajat és a vizet és rakjuk bele a tojást is. Az ecet azért szükséges, hogy a tojás ne csomósodjon össze, a víz és az olaj pedig azért, hogy simává váljon a keverék.
  • Forraljuk fel a levest és folyamatos kevergetés mellett, nagyon lassan öntsük rá a tojásos mixet. Fontos, hogy ne keverjük túlságosan meg a levest amíg a tojásos keveréket ráöntjük. Az állagának ez nem tesz jót.
  • Ezután hagyjuk egy picit állni a tojást a levesben és készen is vagyunk!


A figyelmetekbe ajánljuk