főzés szakácskönyv

4 szakácskönyv, amit minden kezdőnek be kellene szereznie

A konyhában való elindulás félelmetes lehet, ha az otthon főzött ételről alkotott elképzelésed egy zacskós leves és a mirelit sült krumpli. Akár fiatal felnőtt vagy, akár későn érő típus, ha kezdő vagy, egy egyszerű turmix elkészítése ugyanolyan ijesztőnek tűnhet, mint egy többlépcsős szülinapi torta receptje. De nem kell örökre beletörődnöd abba, hogy gabonapelyhet eszel vacsorára - feltéve, hogy kéznél van a megfelelő szakácskönyv!


Wossala Rozina: Konyhakönyv

Fotó: BOOOK kiadó / Erdőháti Áron

A Konyhakönyv az étteremtulajdonos eddigi tapasztalatait gyűjti össze. Olyan trükkök, praktikák találhatóak benne, amelyet vendéglátós szemmel tanult meg, és ültetett át az otthoni környezetbe – derül ki az interjúból. Wossala szerint a könyvben található trükkök nagyon sokat segített neki abban, hogy sokkal gazdaságosabb, egészségesebb, gyorsabb konyhát üzemeltessen.

A könyv egy utazás a konyhámban, ahol olyan gondolatokat és ötleteket osztok meg, amivel szerintem sokkal színesebbé, gyorsabbá és gazdaságosabbá tudom tenni az olvasók konyháját is

– mondta.

Olvasd el ezt is! Könyvújdonságok, amiket betűről betűre érdemes megízlelni

Dragomán György: Főzöskönyv

Líra.hu

Vaníliaaroma, spárga vagy a tökéletes narancsszörp – Magyarország egyik legismertebb kortárs írója, Dragomán György, amikor éppen nem ír, akkor szívesen főz, vagy legalábbis ír a főzésről. Az író három éve jelentette meg első recepteskönyvét, a Főzőskönyvet. A családi történetekkel, az olykor vicces, sokszor pedig komoly novellákkal körített könyv biztosan meghozza majd az étvágyad. Ahogy az ajánlóban olvasható:

Az olvasó pedig gyönyörködik, majd főzni meg enni kezd - tehát egészen biztosan örülni fog.

Toby Amidor: Okoskonyha kezdőknek

Libri.hu

A kezdő szakácsok egy több mint 10 hozzávalót tartalmazó recept láttán megfutamodnak, ami valljuk be teljesen érhető. Itt jön a képbe a bestseller szakácskönyv szerzője, Toby Amidor az Okoskonyha kezdőknek című könyve. Ahogy a cím is sugallja, ez a kezdő szakácskönyv 100 olyan egyszerű receptet ad, amelyekhez sokszor elég pár hozzávaló.

Amidor szakácskönyve tehát olyan menüket sorakoztat fel, amelyek ideálisak amatőr szakácsok számára, nem beszélve az elfoglalt szülőkről.

Bezzegh Éva: 12 hónap

solinfoshop.hu

Bezzegh Éva12 hónap című könyve igazi hiánypótló alkotás, hiszen a 360 oldalas, „salátabiblia" ugyanis 12 hónapon át kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre épülő, olykor hagyományos, néhol meglepő íztársításokat felvonultató saláták világán.

Egy isteni salátát pedig az is el tud készíteni, aki nem olyan jártas a konyhában!

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk