pizzatészta
Shutterstock

Rangsorolták a világ legjobb pizzériáit, egy magyar hely is a listán

Luciano Pignataro újságíró és Barbara Guerra, illetve Albert Sapere olasz gasztronómiai szakértők összeszedték egy az 50 Top Pizza ajánlóoldal kérésére a világ 100 legjobb pizzériáját, és megcsinálták az 50 Top Pizza World 2022 rangsorát. A díjátadó pedig hol másol lett volna, mint Nápolyban, a pizza szülővárosában.

A listát először állították össze, és mint kiderült, az Egyesült Államok meglepően otthonosan mozog a pizzák között: 15 pizzéria került be a top100-ba, mellette persze 40 olasz pizzéria, míg Európa más részeiről 25, az ázsiai-csendes-óceáni térségből 15 , Dél-Amerikából 4 és Afrikából 1 került be.

Ráadásul az első helyezettnél holtverseny született: a New York-i Una Pizza Napoletana és az olaszországi Casertában található I Masanielli - Francesco Martucci pizzéria végzett a rangsor élén.

A sajtóközleményből az is kiderül, hogyha a pizzákat a városok szerint nézzük, akkor Nápoly, New York, Tokió és São Paulo a rangsor.

Van magyar siker is: az európai külön listán a budapesti Belli Di Mamma a 33. helyen végzett. Mutatjuk a világ legjobb tíz pizzériáját, de érdemes átböngészni a teljes listát is, amit itt lehet megtenni.

A legjobb tíz pizzéria

1. I Masanielli – Francesco Martucci — Caserta és az Una Pizza Napoletana — New York
2. Peppe Pizzeria — Párizs
3. 50 Kalò — Nápoly
4. Diego Vitagliano Pizzeria — Nápoly
5. I Tigli — San Bonifacio
6. Francesco & Salvatore Salvo — Nápoly
7. Seu Pizza Illuminati — Róma
8. La Notizia 94 — Nápoly
9. Tony's Pizza Napoletana — San Francisco
10. Ribalta NYC — New York


A figyelmetekbe ajánljuk