Rendkívül kevesen lehetnek a világon, akik nem szeretik a pizzát. Ez persze azért is alakulhatott így, mert se szeri, se száma annak, hányféle pizzából válogathatunk. Vannak, akik a nápolyi vagy római típust kedvelik, de egyre többen szeretnek bele a chicagói deep dish-be is. A Time Out most összeszedte, hogy hol kapjuk a világ legjobb pizzáit.
Figyelmedba ajánlom! Nincs szíved kidobni a maradék pizzát? Mutatjuk, mit készíthetsz belőle!
A pizzarangsor élén természetesen a legendásnápolyi pizza, vagyis a margherita áll.
A pizza anyaországában a legjobbak legjobbikát ráadásul az ikonikus, a Nápoly történelmi városrészében található Pizzeria da AttilioAttilio kínálja – san Marzano paradicsommal, különleges, 24 hónapig érlelt parmezánnal készülve, és természetesen friss bazsalikommal a tetején.
A meghitt belső terekkel rendelkező étterem a II. világhaború óta klasszikus nápolyi pizzát szolgál fel. Az alapanyagokat a környező tengerparti városokból szerzik be, és természetesen a minőséget helyezik előtérbe a gyorséttermi tempóval szemben. Az évtizedek alatt tökéletesített receptúrával nem csoda, hogy ez a hely került a rangsor élére. Népszerűségét remekül mutatja, hogy kígyózó sorok szoktak a bejáratánál lenni.
Ezt is olvasd el! Ha már unod a paradicsomosat: így készül az olaszok fehér pizzaszósza
A margheritát a prosciuttós-gombás pizza capricciosa követi, amiből a legjobbat a római Grammi Pizzeria Romanában kapjuk.
Fotó: Shutterstock
Pizza capricciosa
A bronzérmes a New York-i sajtos pizza lett (Scarr's Pizza, New York), a negyedik helyre pedig egy igazi különlegesség, a makrélával és shiitake gombaszósszal töltött umami pizza került, amit a tokiói Pizza Marumóban érdemes megkóstolni.