lasagne
Fotó: Shutterstock

Nem is gondolnád, hogy ezzel a hozzávalóval még tökéletesebb lesz a lasagne

Kétségtelenül az egyik leglaktatóbb, legfinomabb komfort ételnek számít a lasagne. Korábban már megírtuk, hogyan készítsük el az autentikus, valamint a legkevesebb folyamatból álló, leegyszerűsített verzióját. Most azt mutatjuk meg, hogy milyen plusz, kifejezetten ősszel elérhető hozzávalótól lesz még finomabb, krémesebb az olasz fogás.


Habár az év minden szakaszában kiváló, hozzá kell tenni, hogy nem a legkönnyebben elkészíthető ételről van szó, ugyanis rengeteg folyamatot, időt és odafigyelést igényel. Épp ezért kifejezetten fontos, hogy csak akkor álljunk neki a sütésnek, amikor elég türelmesek és lelkesek vagyunk. A fogás egyik legjobb része talán a besamelmártás, hiszen ennek köszönhető a krémes, lágy textúra és a harmonikus, nem túl tolakodó ízvilág. A francia eredetű besamel képes még a legunalmasabb ételt is feldobni és a legjobb, hogy szinte bármilyen recept esetén alkalmazható.

lasagne

Fotó: Unsplash

A Vince szerint annak ellenére, hogy első hallásra talán furcsának, szokatlannak tűnhet, érdemes a mártást sütőtökkel, másnéven vajtökkel megbolondítani. Az idényzöldség ugyanis nem nyomja el az ízét, pont ellenkezőleg: úgy ad még gazdagabb, kifinomultabb ízvilágot, hogy közben nem érezzük a tököt (ami nem is biztos, hogy baj).

A receptet készítsük a szokásos módon, ám ha szeretnénk kipróbálni a vajtökös verziót, először főzzük meg, majd pürésítsük le a zöldséget. Ezután nincs más dolgunk, mint a besamelmártás felét a tökpürével helyettesíteni. Ha a mártás helyett más típusú (laktózmentes, esetleg növényi tejjel) dolgozunk, akkor is nyugodtan próbáljuk ki, hiszen a végeredmény nem változik.


A figyelmetekbe ajánljuk