A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz fogás, ami nem meglepő, hiszen egytől egyig rendkívül ízletes összetevőkből áll: a tésztának, a húsnak, a zöldségeknek, a paradicsomszósznak és a sajtnak köszönhetően szinte minden igényt kielégít ez az egytálétel. Sokan azonban nem mernek otthon nekiállni, hiszen épp a sok alapanyag miatt nehéznek, macerásnak tűnik az elkészítése. Most azonban mutatunk egy olyan verziót, amivel még a kezdő szakácsok is mennyei fogást varázsolhatnak az asztalra! Recept.
Hozzávalók:
- 5-600 g lasagne tészta
- 700 g darált marhahús
- 2 közepes vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 100-150 g reszelt sajt
- 800 ml passzírozott paradicsom
- 2 evőkanálnyi frissen vágott petrezselyemlevél
- olívaolaj
- 1-2 teáskanálnyi édes pirospaprika
- kakukkfű
- só, bors
- vaj
Elkészítése:
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk és hozzáadjuk a vöröshagymához.
2. A hagymához adjuk a húst, majd ha megpirult, az egészet felöntjük a passzírozott paradicsommal. Ha gazdagabb, laktatóbb ételt szeretnénk, nyugodtan adjunk hozzá kockákra vágott paradicsomot is.
3. Hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Nem szükséges felönteni vízzel, egyszerűen hagyjuk főni, 35-40 percen keresztül.
Még több ízletes olasz fogás! Így készül az isteni olasz tészta, a sült ziti
A tésztaétel nem igényel előkészülést
Fotó: Shutterstock
4. Vajazzunk ki egy jénai tálat vagy egy tepsit, majd helyezzük az aljára a száraz, előre megvásárolt lasagne tésztát. Erre öntsük az elkészült ragu nagyjából harmadát, majd szórjuk meg egy kis sajttal.
5. A ragu tetejére egy újabb réteg tésztát tegyünk, majd ennek a tetejére újra a húsos keverék kerül, amit szintén sajttal szórjunk meg. Ezt ismételgessük addig, amíg el nem fogy a ragu.
6. Az utolsó réteg mindenképpen tészta legyen, aminek a tetejét jó alaposan szórjuk meg sajttal.
7. Az egészet helyezzük az előmelegített sütőbe, és 45-50 percig süssük 180 fokon, majd azonnal tálaljuk.